A fura sztori egy Ferdinand Bol nevű holland festővel kezdődik, aki 1652-ben portrét készített egy nyolcéves fiúról, aki egyes művészettörténészek szerint a saját fia volt. Lépünk izmos 370 évet az időben és eljutunk napjainkba, amikor az emberek egy igen tekintélyes részének elmenni látszik az esze.

Bocsánat a szarkazmusért, de muszáj nevet adnunk a jelenségnek, Bol festménye ugyanis azért lett 2023-ban internetes szenzáció, mert az 57 éves Fiona Foskett és 23 éves lánya a londoni Nemzeti Galériában mászkálva észrevettek egy pár Nike cipőt a festményen szereplő kisfiú lábán.

A felfedezésüket közzé is tették az interneten, a bejegyzés pedig nagyon hamar hatalmas köröket kezdett el futni a közösségi oldalakon.

Mutatjuk a festményt:

Az persze senkit nem akadályoz meg abban, hogy az online fórumokon halálkomolyan időutazást emlegessen, hogy a Nike ikonikus pipája a cipőn fordítva látható, mint ahogy az sem, hogy az odahallucinált márkajel csak az egyik cipőn jelenik meg.

A Nemzeti Galéria fejesei szerencsére nem ragozták túl ezt a nyilvánvaló baromságot, letudták annyival a dolgot, hogy örülnek a megnövekedett érdeklődésnek. Hála az égnek!

(forrás: The Sun, főkép: Getty Images)

Ez is étrdekelhet:

Egy másodperc alatt lerendezte a fegyveres rablót az ex-tengerészgyalogos

„A tengerészgyalogságnál nem tökölődésre tanítottak.”

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában