Három darab Dashiel Hammett: A tizedik nyom keresi gazdáját! Aki okos és szerencsés, hamarosan gazdagabb lehet a krimi-klasszikussal!

Február elején az Agave Könyvek jóvoltából magyarul először jelenik meg A máltai sólyom és A cingár feltaláló szerzőjének hét novellát tartalmazó kötete, ami egyszerűen olyan alap egy könyvespolc esetében, mint a falapok, meg az azokat összetartó csavarok.

Érdekes, hogy azok a szerzők, akik Hammett köpönyegéből bújtak ki, mind jól ismertek a hazai olvasók körében – Raymond Chandler, Ross McDonald, Mickey Spillane, William Gibson – ellenben Hammett-tel, szóval itt az ideje, hogy megismerkedj azzal a legendával, akit Poe mellett a krimi műfajának megteremtőjeként ismer a szakirodalom.

Most ráadásul úgy teheted rá a kezed egy példányra, hogy csak egy kérdést kell helyesen megválaszolnod, utána már csak a szerencsén múlik, hogy hozzád csenget-e be a postás egy példánnyal. Annyit még elárulunk, hogy a helyes válaszhoz nagy segítséget jelent legfrissebb könyvajánlónk!

A kérdés:

Don Winslow Vadállatok című regényéből ki rendezett azonos című filmet tavaly?

A) Quentin Tarantino

B) Oliver Stone

C) Tony Scott

A helyes válasz betűjelét teljes neveddel együtt küldd el a [email protected] e-mail címre február 5-éig. Másnap, azaz február 6-án kiderül, kik tehetik fel a polcra a klasszikus krimit. Sok szerencsét!

És ezt olvastad már?
Emily Ratajkowski idegből tolja a meztelenkedést Instagramon, ha már úgy hallotta, hogy lehet