Október 11. óta nem került új bejegyzés abba a hivatalos nyilvántartásba, amit a Loch Ness-i szörny jelenései miatt vezetnek. A helyzet nyugtalanító, aggódni viszont még nem érdemes.

Eoin O’Faodhagain már többször is megcsípte a szörnyet, persze nem egy félméteres döfőkéssel üldözi, hanem csak webkamerán keresztül figyelgeti írországi otthonából. De amikor arról faggatták a szörnyvadászt, hogy merre járhat Nessie, hősünk is csak a vállát vonogatta.

„Nessie megfigyelése igen nehéz ilyen légköri viszonyok között”

– utalt ezzel a sok esőre, hóra, szélre meg mindenféle égi nyavalyára, ami ezen a télen a Brit-szigetekre esett. Az ír Van Helsing utoljára novemberben látta a Loch Ness-i szörnyet, de a hivatalos nyilvántartásba az a légyott nem kerülhetett be holmi bürokratikus baszakodás miatt.

A legendás Ness-tó

„Nincs itt semmi látnivaló!” – csitította le a sürgő hangokat a nyilvántartást vezető Gary Campbell, aki szerint előfordul néha az ilyen.

Nessie olyan, mint a félretett pénz vagy a politikusi méltóság. Olykor hónapokra eltűnik, és mihelyt felbukkan a horizonton, az ember máris bottal ütheti a nyomát.

Nyáron amúgy is könnyebb észlelni a kriptozoológia egyik legismertebb alakját, hiszen télen napos órából és lelkes megfigyelőből is kevesebb akad a Ness-tó környékén.

A magyar tenger szépen fest a képeken, de a valóságban mindenki másképp írja le
Mások szerint a szörny depresszióval küzdhet, vagy csak simán elvonult, mert belefáradt az emberi hülyeségbe.

„Egy olyan világban, amiben rendszeresen lúgosítunk, koncerteken meg gagyi videók rögzítésével bajlódunk, már nincs szükség a Loch Ness-i szörnyre... ezt ő is érezheti” – közölte egy neve elhallgatását kérő személy.

Egy olyan teória is szárnyra kapott, miszerint a szörnynek így öregkorára elege lett a sok ciklonból, és leléphetett a viharos Skóciából, majd a melegebb vizű, barátságosabb Balaton felé vette az irányt. A magyar tenger helyett azonban csak egy kékre pingált sütőfóliát talált, így Nessie a tetétleni fantom segítségével a horgászparadicsomnak tekintett Kabai víztározóban telepedhetett le, ahol a részeg alföldi horgászok azóta is rendszeresen lesőharcsának nézik.

Kellemes időtöltést és békés nyugdíjas éveket kívánunk!

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Mirror; az írás vége a fantázia szüleménye)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában