A miccs kultikus erővel bír Romániában. A keleti szomszédban a többféle darált húsból (elő)gyúrt, fűszeres csórékolbász állandó résztvevője a grillpartiknak, ünnepségeknek, vásároknak. Ahol sör csorog, ott a közelben jó eséllyel egy adag miccs is készülőben van.

Ehhez képest is durva viszont, hogy egy titkos miccsreceptért (is) tört rá egy bűnbanda az erdélyi Vajdahunyadon egy hatvannégy éves nagymamára, aki a nyolc- és tízéves unokáira vigyázott. Na persze a nyomorúság és a galádság kombója erős dolgokra képes, hiszen hallottunk már olyan betörésekről, ahol az elkövető fagyira, pálinkára vagy dzsemre utazott;

de hogy a családi mészárszéken árult miccs receptjét követelje a két betörő, miután megkötözte a lakókat és beragasztószalagozta a szájukat, az még egy Guy Ritchie- vagy Tarantino-filmbe, netán egy Reszkessetek, betörők!-paródiába is elmenne.
Harry és Marv, a karácsonyi klasszikus két (anti)hőse

Persze, a két betörő ha már ott járt, elvitt úgy 37 ezer lejnyi (3 millió forintnyi) készpénzt, illetve egyéb ékszereket is. A nagy dobás szeptemberben történt, sajtóhírek szerint a két csuklyás alakot az őszi akció óta őrizetbe vették, arról nem tudni, hogy mi lett a féltve őrzött recept sorsa.

Ezek is érdekelhetnek:

Elromlott egy román kisváros fűtőrendszere, papot hívtak, hogy szentelt vízzel megjavítsa

Egyházi szertartást tartott a pópa a rozsdás csövek között, de a gonosz meghibásodás csak nem akart eltakarodni az alkatrészekből.

Halálos iramban román módra: három elektromos rendőrautó üldözött egy lovasszekeret Bukarestben

A Halálos iramban: Bukaresti hajsza forgatókönyvének egyik jelenete végre kikerült az utcákra.

(Forrás: Főtér)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés