Olcsó trükkel akarja beelőzni a Marvel az Avatart a mozipénztáraknál
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Bosszúállók: Végjáték óriási kritikai és közönségsiker, egyben a bevételeket tekintve az elmúlt tíz év legnagyobb szenzációja. Hiába kereste azonban degeszre magát a Disney, van valami, ami egy kicsit csípheti a vezetőség szemét: a film képtelen volt beelőzni az Avatart.

James Cameron 2009-es eposza ugyanis a világszinten összekapart 2,788 milliárd dollárjával még mindig 44 millióval előzi a Marvel filmes univerzumának eddigi legnagyobb vállalkozását, ami ekkora léptékben már szinte csak egy hajszálnyi előnyt jelent.

Persze, az inflációval számolt bevételeket tekintve teljesen más a sorrend, de végső soron mindenki a világszintű összbevételekre kattint, amikor box office toplistákat néz, és ezt a Disney-nél is nagyon jól tudják. Épp ezért abszolút presztízskérdés, hogy ki áll a lista élén, és ilyen tekintetben nem kicsit sajoghat a Marvelnek, hogy egy tíz éves franchise csúcspontja ilyen közel került a dobogó legfelső fokához.

Épp ezért végül úgy döntöttek, hogy nem hagyják annyiban a dolgot, és Kevin Feige egy interjúban bejelentette, hogy jövő héten ismét az amerikai mozikba küldik a filmet, ezúttal néhány plusz jelenettel megspékelve. A Disney egyelőre nem erősítette meg a dolgot, de a körülményeket tekintve nagyjából biztosra vehetjük, hogy a második premier valóban megtörténik.

Feige aztán egy másik interjúban azzal egészítette ki a korábbi nyilatkozatát, hogy az új változat nem egy új vágás eredménye, csupán egy stáblista utáni plusz jelenetet adtak hozzá a filmhez. Az ő szavaival élve:

A Cinemark nevű amerikai mozilánc már be is pakolta az új változatot a jövő heti programjába, melyből kiderült, hogy a Végjáték összesen hét perccel lett hosszabb, ami azért jóval több, mint egy stáblista utáni plusz jelenet.

Továbbra is imádjuk a negyedik Bosszúállók-filmet, de azért azt ki kell mondani, hogy bár ez a lépés anyagi szempontból teljesen érthető, mégis csak egy elég piti módja annak, hogy a Marvel elhódítsa az első helyet az Avatartól.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.