Állatok közötti barátságokat mindig öröm és bódocccság nézni, hát még, ha különböző fajok összepajtáskodásáról van szó.

Jelenlegi történetünk főszerepében egy orangutáncsalád tetszeleg. Ujian apuka 24 éves, kedvese a 15 éves Sari, a család szeme fénye pedig Berani, a pöttöm fiúorangután, aki egy különösen nagy csibész.

Bóklászik a fűben, olykor rácsodálkozik a szépséges világra, majd kópéskodik kicsit. Végül, mint minden rosszcsontot, az anyja ráncigálja haza, este pedig irány a fürdőkád!

Ez a kedves kis orangutáncsalád Belgiumban éldegél, a brugelette-i állatkertben, a Pairi Daizában. Az állatkerti személyzet pedig úgy döntött, érdemes kicsit feldobni az emberszabásúak hétköznapjait, így új cimborákat hoztak nekik a portához.

Vidrákat!

Bizony. Nem csak úgy odapottyantak az orangutánok közé egy hatalmas égi hullámból. Mathieu Goedefroy, az állatkert egyik alkalmazottja szerint sok energiát fordítanak arra, hogy a náluk élő állatok életminősége kifogásolhatatlan legyen.

Apuka és a vidrák

Ez pedig az orangutánok esetében fokozottan igaz, ugyanis az emberszabásúak DNS-e 97%-ban megegyezik az emberével, nagyon szociális lények, akik igénylik a törődést, a szórakozást és a különféle kihívásokat, hogy mentálisan és fizikailag is épek legyenek.

Ezért az ételüket gyakran elrejtik nekik, egyszerűbb rejtvényekkel és agyserkentőbb feladványokkal szórakoztatják őket, továbbá az életterüket is gazdagítják hintákkal vagy rönkökkel... vagy épp úgy, hogy újabb lakótársakat hoznak nekik. Így kerültek hozzájuk ugye a vidrák.

Ujian sokat spanolgat az új lakótársaival
Indulhat a fogócska!

Főleg a 4 éves Berani baba és Ujian apuka alakított ki nagyon különleges kapcsolatot a kis ragadozókkal, ez pedig mindkét faj számára érdekesebbé és tartalmasabbá teszi a mindennapokat. Mathieu szerint akkora már a bromance az orangutánok és a vidrák között, hogy olykor együtt bújócskáznak:

„A vidrák az asztallábak alatt vagy a farönkök tövében bújnak meg, majd Berani, a kis orángután elindul keresni őket. Miután pedig megtalálja a vidrákat, azok előugranak, és incselkedni kezdenek vele.”

Megy a bújócska ezerrel
A kis pajtik

„A gorilláink zászlós farkú kolobuszokkal élnek együtt, a pingvinek fókákkal, a kenguruk pelikánokkal osztják meg a lakóterüket, a mókusok pedig a denevérekkel élnek egy fedél alatt. A törpe vízilovak a pelinánokkal, a zsiráfok a struccokkal, az ázsiai elefántok az ázsiai gazellákkal, a zebrák a bivalyokkal, és így tovább.”

Bár az állatkert jelenleg természetesen zárva van a nagyközönség előtt, a személyzet továbbra is dolgozik, így gondoskodnak többek között az orangutánokról is, akik ezekben az interakciószegényebb napokban a vidráknak hála a látogatók hiányát is sokkal jobban elviselhetik.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A valóságban rögzített képsorokkal még ütősebb a Grand Theft Auto VI zseniális előzetese

Magadra és a világunkra ismerhetsz ezekről a képekről, de nem lesz jó érzés

További cikkeink a témában