Jeee, alig ötezer forintért vehetsz magadnak zsebre vágható traumát!

Túl boldog az életed? Akkor biztosan örömmel fogod hallani, hogy az Oregon Trail tavaly bemutatott kézikonzolos változata szuper olcsón rendelhető az Amazonról.

Az 1971-ben kiadott játékot oktatási célból készítette el Don Rawitsch, aki azt akarta bemutatni a diákoknak, milyen volt egy XIX. századi telepes élete. Ennek megfelelően meglehetősen valósághűre sikeredett, talán kicsit túlságosan is: a "meghaltál vérhasban" (you have died of dysentery) valódi szállóigévé vált, de a játék amúgy is híres volt arról, hogy egészen változatos módokon tudtál benne elpatkolni.

Tegyük hozzá: a korához képest az Oregon Trail egy figyelemre méltóan összetett és jó grafikájú játék volt, nem csoda, hogy az évtizedek alatt szinte a létező összes platformra kiadták. A játék megjelent Atarira, Apple II-re, Macintosh-ra, Commodore-64-re, Windowsra, WII-re és Nintendo 3DS-re is, a legújabb verziója pedig egy egyedi kézikonzolon jelent meg, ami pont úgy néz ki, mint ahogy egy kézikonzol az 1970-es években kinézett volna (leszámítva a színes kijelzőt és egyéb apróságokat).

Ha van kedved átélni, hogy milyen az, amikor meghalsz vérhasban, akkor az Oregon Trail az Amazonról mindössze tíz dollárért rendelhető (természetesen a kézikonzollal együtt), amihez még hozzájön majdnem ugyanennyi szállítási költség, de így is megúszható ötezer forintból a dolog.

(Fotó: James Case/Flickr)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon