Túl boldog az életed? Akkor biztosan örömmel fogod hallani, hogy az Oregon Trail tavaly bemutatott kézikonzolos változata szuper olcsón rendelhető az Amazonról.

Az 1971-ben kiadott játékot oktatási célból készítette el Don Rawitsch, aki azt akarta bemutatni a diákoknak, milyen volt egy XIX. századi telepes élete. Ennek megfelelően meglehetősen valósághűre sikeredett, talán kicsit túlságosan is: a "meghaltál vérhasban" (you have died of dysentery) valódi szállóigévé vált, de a játék amúgy is híres volt arról, hogy egészen változatos módokon tudtál benne elpatkolni.

Tegyük hozzá: a korához képest az Oregon Trail egy figyelemre méltóan összetett és jó grafikájú játék volt, nem csoda, hogy az évtizedek alatt szinte a létező összes platformra kiadták. A játék megjelent Atarira, Apple II-re, Macintosh-ra, Commodore-64-re, Windowsra, WII-re és Nintendo 3DS-re is, a legújabb verziója pedig egy egyedi kézikonzolon jelent meg, ami pont úgy néz ki, mint ahogy egy kézikonzol az 1970-es években kinézett volna (leszámítva a színes kijelzőt és egyéb apróságokat).

Ha van kedved átélni, hogy milyen az, amikor meghalsz vérhasban, akkor az Oregon Trail az Amazonról mindössze tíz dollárért rendelhető (természetesen a kézikonzollal együtt), amihez még hozzájön majdnem ugyanennyi szállítási költség, de így is megúszható ötezer forintból a dolog.

(Fotó: James Case/Flickr)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon