Öt tuti könyv karácsonyra

Könyvet ajándékozni elegáns dolog, és akkor sem tud unalmas lenni, ha az ember minden évben ilyet ad vagy kap, mert ez nem zokni vagy sál. Mutatunk öt versenyzőt, amikkel nem lőhetsz mellé.

Star Wars-trilógia

Ez az a téma, amit nem kell senkinek sem bemutatni – legalábbis nagyon reméljük. Aki egy kicsit is kötődik Luke Skywalkerhez, Han Solóhoz és a többiekhez, az mindenképpen felpakolja a polcára minden idők űrsagáját. Anno már megjelent a trilógia magyar nyelven, de az Agave leporolta a köteteket, és újra is fordította őket, hogy tökéletes passzoljanak a Lucas-univerzumba. A Csillagok háborúját regényben olvasni olyan, mintha egy kibővített rendezői változatot néznél: tele kimaradt jelenetekkel, háttérinfókkal, új szereplőkkel.

Kinek fog tetszeni? A nem hivatalos Jedi egyház tagjainak
Ár: 3x2980 Ft
Itt megveheted

Kávészenvedély

Mi, itt a Playernél nagyon szeretjük a jó kávét. Így aztán azokat a könyveket is szeretjük, amik jó kávéról szólnak. Anette Moldvaer a specialty kávés szegmens egyik meghatározó figurája, a Square Mile kávépörkölő társalapítója, és nem mellesleg író, amint az ebből a remek könyvből is látható. A hazai kávézók már dicshimnuszokat zengnek a műről, amiből megismerhetjük a kávé történetét, feldogozásának módját, a kávékészítés különböző verzióit, tele van remek grafikákkal és közel száz kávés recepttel.

Kinek fog tetszeni? Akiknek mond valamit az, hogy latte és macchiato
Ár: 4000 Ft
Itt megveheted

Támadás az űrből

Kétségtelenül az egyik legfelforgatóbb és viccesebb hazai sci-fi az elmúlt évekből, külön öröm, hogy egy Playeres szerző jegyzi. A Támadás az űrből az inváziós B-mozik kliséit csavarja ki, tele pop-kulturális utalásokkal olyan műfaji klasszikusokra, mint A függetlenség napja, az X-akták, az Earth vs Flying Saucers. Ha a Támadás az űrből film lenne, akkor látványos, nyári akció-vígjáték lenne, hatalmas robbanásokkal és sok-sok űrhajóval – írja a könyvről az Origo, és igazuk van. És persze ne felejtsük, hogy humoros is, például volt-e már olyan magyar science fiction regény, amelyben egy Szécsi Pál-dal is felhangzott? Na ugye.

Kinek fog tetszeni: aki bírta A galaxis útikalauz stopposoknak című klasszikust és A galaxis őrzőit
Ár: 2380 Ft
Itt megveheted

A világ fociszemmel

Mi újat tud mondani a fociról egy amerikai újságíró – fõleg nekünk, magyaroknak, a tízmillió szövetségi kapitány országának? Mit tud mondani napjainkban egy sportkönyv a globális jelenségekrõl? Olyan témákról, amelyeket közgazdászok, publicisták, specialisták serege elemez? A világ fociszemmel címû kötetünk szerzõje, Franklin Foer azt kísérli meg, hogy napjaink kulcsfontosságú jelenségeit (társadalmi és vallási feszültségek, anarchia, maffia, politikai anomáliák) már-már provokatívan újszerû perspektívából: a labdarúgás világából származó példákon keresztül magyarázza meg.

Kinek fog tetszeni: akik focival kelnek és fekszenek
Ár: 3500 Ft
Itt megveheted

A periféria

Sci-fis napunk van. Aki kedveli a műfajt, annak William Gibsont nem kell bemutatni, csak bemondjuk, hogy új könyve van, és már megy is beszerezni. És nem túlzunk. Aki nem ismeri ennyire, annak elmondjuk, hogy a nagyhatású Neorománc szerzőjeként a cyberpunk zsáner profétájának számít, aki nem csak SF-díjakat, hanem szépirodalmi elismeréseket is besöpört karrierje során, plusz kismillió szerzőt, zenészt, művészt inspirált, a Mátrix-trilógiától kezdve a hacker-kultúráig bezárólag. A történetet most nem meséljük el, de itt megteheted.

Kinek fog tetszeni: Aki bírta a Mátrixot és tudja, mi az a cyberpunk
Ár: 3780 Ft
Itt megveheted

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon