A Sony bemutatta a PlayStation Portal nevű kézikonzolt, ami egy kicsit furán néz ki, de nem ezért nem jelent majd konkurenciát a Nintendo Switch számára.

Egy ideje már csiripelték a madarak, hogy a Sony ismét egy hordozható játékgépen dolgozik, sőt, azt is megszellőztette valaki, hogy a handheld úgy fog majd kinézni, mintha egy kettévágott DualSense kontroller közé odatettek volna egy LCD képernyőt.

Most az illetékesek végre leleplezték, miről van szó, és a pletykák egyik része igaznak is bizonyult. A PlayStation Portal nevű játékgép ugyanis valóban úgy néz ki, amilyennek vártuk. Egy 20 centiméteres képátlójú LCD-képernyőről van szó, melynek két oldalán ott van a kettévágott kontrollerre hajazó forma. A kijelző nem egy nagy truváj, hiszen csak 1080p felbontásra és 60 fps képfrissítési sebességre képes, melyek nem igazán nextgen értékek, de hát mégiscsak egy hordozható masináról van szó, ugyebár.

Nos, nem teljesen. A Portal ugyanis önmagában nem képes játékot futtatni, azonban a lakásban lévő PlayStation 5 által futtatott címeket Wi-Fi-n keresztül képes streamelni, vagyis igazából egy második képernyő lesz, amit előkaphatunk, ha a kedves párunk inkább Netflixezne a tévén játék helyett.

Fontos, hogy a kütyü kizárólag a konzolunkon lévő játékokat képes streamelni, vagyis a programot az asztali konzol futtatja, csak a képet küldi át a Portalra, ha az azonos Wi-Fi hálózaton van. Így a Sony újdonsága nem is tekinthető kézi konzolnak, inkább csak egy kiegészítő a PlayStation 5-höz.

A Sony a Portal mellett bemutatta még a PlayStation első vezeték nélküli fülhallgatóját, a Pulse Explore-t, aminek az a speckója, hogy egy tanuló algoritmus segítségével szűri a környezeti zajokat. A Pulse Elite nevű vezeték nélküli fejhallgató egy kicsit olcsóbb lesz, de ugyanezt a technológiát fogja hadrendbe állítani.

A két intelligens hangeszközhöz bemutató videó is jött.

A PlayStation Portal valamikor 2023-ban jön és a Sony közleménye szerint 220 euróba fog kerülni.

(Forrás: PlayStation.Blog)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!