Elindult a Murder-kiállítás, de aki nem bírja a legádázabb gyilkosokat, és családi kiruccanásra vágyik, azoknak is van néhány ötletünk.

Murder – A Gyilkos Tárlat

2013. május 31-éig – Vörösmarty tér, Üvegpalota – infó

A Murder – A Gyilkos Tárlat több mint ezer négyzetméteres kiállítótéren, 23 szobán keresztül mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait. Minden érzékre ható speciális effektekkel és a legmodernebb technológiákkal valóban megeleveníti a gyilkosokat és történeteiket, így például a szüzek vérében fürdő Báthory Erzsébetet, Vlad Tepest, a Ku Klux Klán vérengzését, Hasfelmetsző Jacket vagy éppen Al Caponét. Az interaktív tárlatvezetés olyan hatást képes nyújtani, amilyen sosem volt még Magyarországon.

Ízek és Borok

Hungexpo – november 23–25. – infó

Az Ízek és Borok gasztronómiai kiállításon top éttermek kínálata, nemes borok széles köre, főzőiskolák, kézműves termékek, finomságok és különleges élelmiszerek várják a gasztronómiai utazásra nyitott érdeklődőket.

Bóbita Családi Filmfesztivál

Cinema City Aréna – november 23–25. – infó

A Bóbita Családi Filmfesztivál célja, hogy a szeretett rajzfilmek karaktereit a mozivászonra varázsolva visszahozza az elmúlt évek rajzolt és élőszereplős kedvenceit. A legkisebbeket Micimackó, Csingiling, Lorax, Merida vagy Karácsony Artúr, a nagyobbakat a Karib-tenger kalózai, a Hotel Transylvania vakációzói, a Madagaszkár honvágyas csapata, a kalandra éhező Csizmás kandúr és a Jégkorszak 4. hajótöröttjei várják. A szülők pedig a retroblokkokban Frakk, Süsü, Mekk Elek, Pom-Pom, Dr. Bubó, Mirr Murr, Misi Mókus és a Mézga család történeteivel és Vukkal is találkozhatnak.

Anilogue 2012

Toldi, Uránia – november 21–25. – infó

Budapesten immár a tizedik, Bécsben pedig az ötödik alkalommal rendezik meg a két főváros közös animációs ünnepét, az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált. Budapesten november 21–25. között az Uránia és Toldi mozi várja a rajzfilmek szerelmeseit. Tíz egész estés animáció és több mint száz rövidfilm mellett gyermek és felnőtt workshop, Anime Haiku-szekció, valamint a neves cseh művész, Jiří Trnka műveit bemutató kiállítás és retrospektív vetítéssorozat színesíti a programot. A fesztivál nyitófilmje a számos díjat elnyert Ráncok című spanyol alkotás.

Corvin Mozi 90. Szülinap

Corvin Mozi – november 23–24. – infó

"Babonás és csoda
tündéri palota,
mely sorsokat remekbe mintáz,
az álmainknak várfoka: a színház.."
(Kosztolányi Dezső: Szavak, 1922)

E sorokkal köszöntötte Kosztolányi Dezső 1922. november 21-én a Corvin Mozgóképszínházat, amely a kerek évforduló örömére mozimaratonnal örvendezteti meg a közönségét. Estétől reggelig egyetlen karszalaggal négy–öt filmet is megnézhetsz, köztük olyanokat, mint a Ted, a Prometheus vagy a Skyfall. Hajrá, energiaitalokat előkészíteni!

Újbor és Sajt Fesztivál

Városliget, Vajdahunyadvár, Mezőgazdasági Múzeum – november 24–25. – infó

A legfinomabb kézműves sajtok és újborok egy helyen várnak mindenkit egy kis kóstolásra és vásárlásra is. Három helyszínre is benézhetünk, a 2000 forintos belépőért pedig poharat és kóstolókat is kapunk.

Tovább:
A legfrissebb Player-cikkekhez
A kultrovat újdonságaihoz
A Kelly Familyhez és más eltűnt családokhoz

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában