A héten meglátogat minket a Madball, Karányi a Trafiqban ünnepli az életet, a PeCsába költözik a Morcheeba, szóval ismét nincs okunk otthon maradni.

Koncertek

Hardcore-punk A Madball tálalásában az A38-on – További információk itt

December 9., 20:00 – A38 Hajó, Budapest XI., Irinyi József u. 2.

Jegyek: 4900 Ft (elővételben) 5500 Ft (helyszínen)

A hardcore-punk széna legendás bandája, a New York-i Madball igazi kemény csapatként télen kelt útra, és terveztek Budapesttel is. Az A38 Hajón december 9-én immár harmadszorra zúz a banda, akik előtt a színpadot a Nasti, a Your Demise és a Deez Nuts foglalja el. Így, hogy négy ilyen kemény finomság tör majd hullámokat a Dunán, a stílus kedvelőinek kihagyhatatlanná teszi az estét.

Portugál varázs a Müpában Marizával – További információk itt

December 13., 19:30–22:00 – Müpa, Budapest IX., Komor Marcell utca 1.

Jegyek: 3500 Ft / 5500 Ft / 6900 Ft / 8900 Ft / 11 900 Ft

Portugália legismertebb zenei irányzatával, a fadóval ismerkedhetünk meg Mariza előadásában. A portugál énekesnő még gyerekkorában, szülei kisvendéglőiben sajátította el a műfaj dalait, majd tinédzserkorában kicsit belekóstolt a rockba, dzsesszbe és bossa novába is, csak hogy ezek élményeivel térhessen vissza a fado területére.

Átköltözik a PeCsába a Morcheeba! – További információk itt

December  10. – Petőfi Csarnok, Budapest XIV., Zichy Mihály út 14.

Jegyárak: 5900 / 6500 Ft

Új helyszínre költözik a Morcheeba-koncert az óriási érdeklődés miatt. A legendás együttes a Dürer Kertből átkerült a PeCsába. A december 10-i Morcheeba-koncertet végül a Petőfi Csarnokban tartják meg, miután rövid idő alatt minden jegy elkelt az eredetileg Dürer kertbe tervezett koncertre. A nagy jegyeladásokon és a helyszínváltozáson nem érdemes meglepődni – a lassan két évtizedes múltat maga mögött tudó együttes a trip-hop után hamar átevezett könnyebb vizekre, olyan legendás anyagot letéve az asztalra, mint a Big Calm című lemez, illetve a Rome Wasn’t Built In a Day című sláger, melyet valószínűleg máris dúdolunk.

Film

Karácsonyi dömping, exek és szeretők a héten a moziban – További információk itt

Végérvényesen elkezdték elönteni a mozikat a karácsonyi filmek, így ha a kölykökkel akarunk vetítésre menni, még válogathatunk is, bár szerencsére a héten pont két olyan alkotás landol a vásznakon, amelyek még a felnőttek számára is élvezhetőek lehetnek. Persze lesz más film is, nem csak szeretetes, karácsonyos, varázslatos alkotás. Az Exek és szeretők például egy fesztiválokon is sikert arató vígjáték, amiben nem csak színészóriások bukkannak fel, hanem kényes párkapcsolati kérdések is…

Kiállítás

Milyen lehet belülről hallgatni egy dobot? – A38 Galéria – További információk itt

Ádám Zoltán: Ritmusok

December 3–24. – A38 Galéria, Budapest XI., Irinyi József u. 2.

A belépés ingyenes

Bár a zene témája eddig sem állt távol Ádám Zoltán festőtől, új kiállításán a főszereplő teljes egészében a ritmus. Kiemelt motívum és szimbólum a dob – az ötletet adó alapélményt egy fahordóba költözött feketerigó kopogtatása adta. Így jött a nagy kérdés: milyen lehet belülről hallgatni egy dobot? A dob formájú farost alapokra kerülő képek valahol erre keresik a választ.

Képes Beszéd Péterfy Borival a Mai Manóban – További információk itt

December 16., 19:00–21:00
Mai Manó Ház – Magyar Fotográfusok Háza, Budapest VI., Nagymező utca 20.

Rendhagyó, exkluzív tárlatvezetéssel készül a Mai Manó Ház, még izgalmassá téve a Fotográfia felsőfokon kiállítást.  A nem szokványos múzeumi napokon a programnak hála 19 és 21 óra között időközönként egy-egy közéleti személyiség mutatja be átmeneti tárlatvezetőként a képeket, elmesélve saját észrevételeit és gondolatait. December 16-án az előre regisztrált közönséget Péterfy Bori fogja körbevezetni a fényképek között.

Kit ne érdekelne, hogyan nézhetett ki Budapest száz évvel ezelőtt? – További információk itt

21. századi alteregók

December 11. – 2014. január 12.
FUGA - Budapest Építészeti Központ, Budapest V. , Petőfi Sándor utca 5.

Most ezt tudhatjuk meg december 11-től egészen január 12-ig Klösz György és Lelkes László fotóin és Kerényi Zoltán montázsain keresztül.  Piacok Pest közepén, lovak a Nagykörúton és sötét, tömött Király utca... Csupán néhány példa a több ezerből, melyek bemutatják, hogy fővárosunk mennyire él, mennyit változik, és hogy minden pici utcája saját múlttal és lélekkel bír.

Rendezvények

Lean Startup Conference – élőben az USA-ból a Müsziben – További információk itt

December 9–10. – Müszi – Művelődési Szint, Budapest VIII., Blaha Lujza tér 1.

Napi jegy: 1500 Ft / diákoknak 500 Ft (“thehubforstudents” promóciós kóddal) / kétnapos bérlet váltható!

Sokak álma az önállóság és egy saját sikeres vállalkozás, ám a tervek általában csak tervek maradnak. De miért is kell ennek így lennie? Hiszen egy eredeti ötlet igenis szülhet egy működő vállalkozást, sokak számára csupán egy megfelelő példa kell arra, hogy lássák, miként is kell belekezdeni és hogyan is kell véghez vinni elképzeléseinket. Ilyenek például az igazi startupsikerek vezetői, akiknek gondolatait és tanácsait általában közvetlenül nem érhetjük el, csak drága konferenciákon. Ezt a problémát oldja most a thehub.com második alkalommal megszervezett rendezvénye, ahol a Művelődési Szintben élőben követhetjük az San Fransiscó-i éves Lean Startup Conference-t.

Bulik

Új ízű drum and bass a Rockwelltől a Corvintetőn – További információk itt

December 13. 22:00 – december 14. 06:00 – Corvintető, Budapest VIII., Blaha Lujza tér 1–2.

Jegyek: 1300 Ft (elővételben) 1700 Ft (helyszínen)

A drum and bass egyik legkiemelkedőbb alakjává vált az utóbbi időkben Rockwell, aki most meg is mutatja ennek okát. December 14-én a Corvintetőn fogja megmozgatni a közönséget a lemezlovas, aki ismerős lehet olyan dalairól, mint az Underpass, a Reverse Engineering és a 4U, amik miatt villámgyorsan ki is kiáltották gyorsan az egyik legeredetibb producernek.

Karanyi: Celebrate Life Release Party / Big JohnWhitfield – További információk itt

December 14., 23:00 – Trafiq, Budapest V., Hercegprímás utca 18.

Jegyek: 2000 Ft (fiúknak) 1000 Ft (lányoknak, lefogyasztható)

Az új Karányi-dal, a Celebrate Life hivatalos bemutató bulija – kétórás exkluzív dj-szettel, az eredeti énekes, Big JohnWhitfield (USA) élő közreműködésével.

Zene

R-Kelly Black Panties További információk itt

Tizenkettedik stúdióalbumával jelentkezik az I Believe I Can Fly énekese, aki egy teljesen új felfogású albumot ígér rajongóinak.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának, de töltsük ki A tanú-kvízt!

Akkora istentelenül büdös nagy öngólt lőtt a rendőrség a TikTokon, hogy hirtelen azt sem tudjuk, hova nézzünk

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés