Több érzékszervre is hatnak a heti ajánlónk programjai.

Frankofón filmünnep

A legnagyobb francia színészek főszereplésével, a legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok versenyprogramjából, valamint a César-díj jelöltjei és nyertesei közül több is megtekinthető lesz a 12. Frankofón Filmnapokon. Huszonhárom kortárs frankofón – francia, belga, svájci, tunéziai, marokkói és kanadai – alkotást nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal.

Részlet az Ereszd ki a hangod! (Haut et fort) c. filmből

Az esemény műfajilag is sokszínűnek ígérkezik. Történelmi filmek, drámák, vígjátékok, horrorfilmek, családi film, thriller, krimi, zenés film és több dokumentumfilm is található a programban.

Mikor? Március 17–27. További infó itt.

Hol? Francia Intézet (Budapest I., Fő utca 17.), Uránia mozi (Bp. VIII., Rákóczi út 21.), Toldi mozi (Bp. V., Bajcsy-Zsilinszky út 36–38.) Art+ Cinema (Bp. VII., Erzsébet krt. 39.)

Fesztiválzenekar-koncert, éjjel, lazán

„A Midnight Music főleg a fiatalabbakat vezeti be a műfajba, méghozzá úgy, hogy a közönség a zenekar muzsikusai között elszórt babzsákokon ülve élvezheti a zenét és a zseniális Fischer Iván karmester szellemes magyarázatait” – írtuk az egyik február eleji programajánlónkban, egyúttal magunknak is kedvet csinálva, ezért elmentünk a koncertre. Most pedig még lelkesebben ajánljuk a következőt.

Fischer brillírozik, és minden mozdulatával, minden mondatával bizonyítja, könnyedén és humorral is megközelíthető a komolyzene, sőt, így még érthetőbbé és izgalmasabbá válik azok számára, akik még csak ismerkednek a műfajjal – rögtön korunk egyik legnagyobbja vezeti be őket. Szombat éjjel Nyikolaj Andrejevics Rimszkij-Korszakov Seherezádé-ja lesz műsoron.

Mikor? Március 19., szombat, 23:30. Jegyvásárlás itt.

Hol? Várkert Bazár (Budapest I., Ybl Miklós tér 2–6.)

Gasztrokalandok tíz napon át

Az Országos Étterem Hét résztvevői éttermei egységes, fix áron kínálják háromfogásos ebéd- és vacsoramenüiket. Az árak nem emelkedtek a korábbi évekhez képest (3900 Ft, prémium menü: 4900 Ft, exkluzív menü: 5900 Ft), de néhány étterem némi felárért további ritka, vagy különleges alapanyagokból készült fogásokat is kínál.

Száznál több étterembe lehet foglalni, köztük a legnevesebbekbe is, ahol más esetben ilyen áron aligha lehetne három fogást fogyasztani. A foglalás kötelező.

Mikor? Március 17–27.

Hol? Országszerte. A résztvevő éttermek és foglalás itt.

És ezt olvastad már?
Hamarosan megérkeznek Budapestre a Dűne folytatásának sztárjai