Ha szereted a zenét, remek hétvégét szervezhetsz magadnak.

Budapest Ritmo, a város legnagyobb világzenei fesztiválja

A világzenei fesztivál megújult arculattal, saját gyártású zenei filmekkel, dokumentumfilmekkel, zene- és filmipari konferenciával, és persze rengeteg koncerttel vár. Idén több mint húsz országból érkeznek a Ritmo fellépői, akik nagyszínpados koncertekkel, meghitt showcase-előadásokkal és felszabadult dj-szettekkel várják Budapest zenerajongóit.

A világzene legnagyobb sztárjai – mint Liraz (Izrael) vagy Amadou & Mariam (Mali) – adnak nagykoncertet, a Szimpla Kertben pedig ingyenes showcase-koncertek várnak a szcéna friss tehetségeitől.

Mikor? Április 7–10. Részletes program itt.

Hol? Akvárium Klub Budapest V., Erzsébet tér 12.) Szimpla Kert (Budapest VII., Kazinczy u. 14.), Toldi (Budapest V., Bajcsy-Zsilinszky út 36–38.)

Könnyedebb komolyzene a Zeneakadémián

Ráunhat-e az ember Haydn és Mozart melegséget árasztó zenéjére, Takács-Nagy Gábor energikus vezénylésére vagy Ilja Gringolc Stradivarijának hangjára? – teszi fel az álkérdést a Budapesti Fesztiválzenekar.

A tavaly Prima Primissima díjjal kitüntetett klasszikaspecialista karmester ezúttal Haydn 59. „Tűz”, illetve a 99. szimfóniáját, valamint a zeneirodalom egyik legnépszerűbb hegedűversenyét, Mozart 5. hegedűversenyét dirigálja a Zeneakadémia impozáns Nagytermében.

Mikor? Április 10., vasárnap 15:30. Jegyvásárlás itt.

Hol? Zeneakadémia, Nagyterem (Budapest VI., Liszt Ferenc tér 8.)

Bárány húsvét előtt

Húsvéthoz közeledve a hagyományos sonka és tojás mellett érdemes nyitni az új ízek felé, kipróbálni valamilyen különleges fogást az ünnep alkalmából. Az eseményhez csatlakozó éttermek a

A szervező Juh Terméktanács szerint a bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozognak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.

Mikor? Április 8–9., péntek–szombat

Hol? Több tucat étteremben országszerte, részletes lista itt.

(Címlapkép: Boi Akih, fotó: Maarten Mooijman)

És ezt olvastad már?
Hamarosan megérkeznek Budapestre a Dűne folytatásának sztárjai