Ha szereted a zenét, remek hétvégét szervezhetsz magadnak.
Budapest Ritmo, a város legnagyobb világzenei fesztiválja
A világzenei fesztivál megújult arculattal, saját gyártású zenei filmekkel, dokumentumfilmekkel, zene- és filmipari konferenciával, és persze rengeteg koncerttel vár. Idén több mint húsz országból érkeznek a Ritmo fellépői, akik nagyszínpados koncertekkel, meghitt showcase-előadásokkal és felszabadult dj-szettekkel várják Budapest zenerajongóit.
A világzene legnagyobb sztárjai – mint Liraz (Izrael) vagy Amadou & Mariam (Mali) – adnak nagykoncertet, a Szimpla Kertben pedig ingyenes showcase-koncertek várnak a szcéna friss tehetségeitől.
Mikor? Április 7–10. Részletes program itt.
Hol? Akvárium Klub Budapest V., Erzsébet tér 12.) Szimpla Kert (Budapest VII., Kazinczy u. 14.), Toldi (Budapest V., Bajcsy-Zsilinszky út 36–38.)
Könnyedebb komolyzene a Zeneakadémián
Ráunhat-e az ember Haydn és Mozart melegséget árasztó zenéjére, Takács-Nagy Gábor energikus vezénylésére vagy Ilja Gringolc Stradivarijának hangjára? – teszi fel az álkérdést a Budapesti Fesztiválzenekar.
A tavaly Prima Primissima díjjal kitüntetett klasszikaspecialista karmester ezúttal Haydn 59. „Tűz”, illetve a 99. szimfóniáját, valamint a zeneirodalom egyik legnépszerűbb hegedűversenyét, Mozart 5. hegedűversenyét dirigálja a Zeneakadémia impozáns Nagytermében.
Mikor? Április 10., vasárnap 15:30. Jegyvásárlás itt.
Hol? Zeneakadémia, Nagyterem (Budapest VI., Liszt Ferenc tér 8.)
Bárány húsvét előtt
Húsvéthoz közeledve a hagyományos sonka és tojás mellett érdemes nyitni az új ízek felé, kipróbálni valamilyen különleges fogást az ünnep alkalmából. Az eseményhez csatlakozó éttermek a
A szervező Juh Terméktanács szerint a bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozognak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.
Mikor? Április 8–9., péntek–szombat
Hol? Több tucat étteremben országszerte, részletes lista itt.
(Címlapkép: Boi Akih, fotó: Maarten Mooijman)