Műkincsek, a jelen és a jövő technikája, valamint meseillusztrációk is szerepelnek heti ajánlónkban.

Az év első művészeti vására

Negyedszer rendezik meg az Art and Antique művészeti vásárt, most először a Bálnában. Több mint harminc galéria, műtárgykereskedő és aukciósház mutatkozik be és mutatja meg kínálatát. Sok más mellett Moholy-Nagy- és Rippl-Rónai-alkotások is megvásárolhatók, az egyik kiemelt különlegesség Csontváry Kosztka Tivadar Pirosruhás gyermek című festménye, amely 1994-ben került elő egy magángyűjteményből, és eddig csak három alkalommal szerepelt kiállításon, legutóbb 2009-ben.

Csontváry Kosztka Tivadar: Pirosruhás gyermek

Március 6-ig jótékonysági árverés is fut: a kiállítók által felajánlott tárgyakra lehet licitálni, a bevételt az autizmussal élőket támogató Autistic Art Alapítványnak ajánlják fel.

Mikor? Március 3–6.

Hol? Bálna Budapest (Budapest IX., Fővám tér 11–12.)

Robotkiállítás Kelenföldön

A legújabb fejlesztésű humanoid robotok, rajzoló robotkarok, rakodó robot, tűzszerész robot, robotállatok, irányítható focilabda, marsjáró koncepciórobot, és filmes relikviák – a Vasember, R2D2, Terminator vagy a Robotzsaru – is láthatók a World of Robots kiállításon.

A kép illusztráció.

Sok játékot ki is lehet próbálni, a bevásárlóközpont területén pedig kísérőprogramokkal készülnek.

Meddig? Június 3-ig.

Hol? Etele Plaza, harmadik emelet (Budapest XI., Hadak útja 1.)

Sok kicsi szörny

A kortárs magyar gyermekkönyvek szörnyképei állnak a kiállítás középpontjában, lehetőséget adva a közös gondolkozásra arról, miképpen segít a gyermek szorongásainak leküzdésében a belső félelmeik vizualizálása. Meddig szorongásoldó és mettől kezdve szorongás keltő jelenségek a szörnyek? Miképpen kapcsolódnak a mai szörnyek az emberiség kollektív emlékezetében tárolt megannyi, archaikus képzeletbeli szörnyhöz?

Az Én kicsi szörnyem című kiállításon mintegy harminc művész meseillusztrációi láthatók.

Meddig? Április 10-ig.

Hol? Klebelsberg Kultúrkúria (Budapest II., Templom utca 2–10.)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
Hirdetés