A Daily Star nevű angol bulvárlap szúrta ki egy német fotós bejegyzését a Mellie’s Welt der Fotografie nevű Facebook-oldalon, mely büszkeséggel töltheti el a szíved, ha eddig azon morfondíroztál, miért nincs Európának is egy olyan félelmetes helye, mint a mexikói Babák szigete.

Minket mondjuk eddig vigasztalt a tudat, hogy ezért a borzalomért...

...egészen Mexikóig kell menni, de most kiderült, hogy tőlünk kettővel odébb is simán bele lehet futni valami hasonlóba.

A fotós saját elmondása szerint öt éve bukkant rá először erre a helyre geocatchingezés közben, és most kifejezetten azért ment vissza, hogy dokumentálja a látványt.

Mi az a geocatching?

A geocaching egy olyan játék, melynek résztvevői egy valamilyen szempontból érdekesnek tartott helyszínen, vagy annak közelében elrejtenek egy ládát (ezt nevezik geoládának), melynek helyét GPS-vevőkészülék segítségével bemérik, majd a koordinátáit – a helyszín leírásával együtt – közzéteszik a játék internetes honlapján. A játék többi résztvevője a koordináták alapján ezt a rejtekhelyet keresi meg és feljegyzi a ládában található jelszót, melynek segítségével rögzítheti a megtalálás tényét a honlapon. A bejelentkezéskor mindenki közkinccsé teheti a keresés közben szerzett személyes tapasztalatait, valamint a helyszínnel kapcsolatos ismereteit, és az ott készített fotóit is, mely által a honlap az évek során egy hatalmas, több ezer ember által szerkesztett, folyamatosan bővülő online útikönyvvé válik, ahol érdekességek sokasága lelhető fel.
(forrás: Wikipédia)

A fotós nem osztotta meg, hogy pontosan hol talált rá erre a borzalomra, valószínűleg azért, hogy a hely megőrizhesse egyedi – vagy inkább iszonyatos – hangulatát. A Puppenwaldnak, azaz Babaerdőnek elnevezett hely tényleg nem gyenge idegzetűeknek való.

Az erdő ezen részén ugyanis a fákra felakasztva, karóba húzva vagy épp csak odakötözve egy egész seregnyi viseltes játékbaba várja, hogy egy arra tévedő szerencsétlen itt kapjon szívrohamot.

Figyeld csak!

Ez csak egy kisebb csokor a képsorozat erősebb darabjaiból, de ha van még benned szufla és nem aggódsz az éjszakai nyugalmad miatt, itt megnézheted a többi fotót is.

Ha nem volt elég a rettegésből, tudunk neked mutatni olyan helyet, ami majdnem ennyire para, és elég érte elutaznod a Balaton mellé:

(Forrás: Daily Star, képek: Facebook)

És ezt olvastad már?
Már magyarul dörmög Black Adam
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő