Még a mozikba sem került Adam Driver főszereplésével a Ferrari, és máris egy újabb autós mozifilm érkezését jelentették be. Az első előzetese után nem tudjuk ennél jobban várni az Audi és a Lancia csatájáról szóló Race for Glory-t.

Autórajongóként csak örülhetünk annak, hogy újabban egyre gyakrabban kerülnek autós témájú filmek a mozikba. A Niki Lauda és James Hunt küzdelmét bemutató Hajsza a győzelemért, valamint a Ford és a Ferrari csatájáról szóló Az aszfalt királyai óriási sikert arattak, és akkor még nem beszéltünk az olyan jobban vagy rosszabbul sikerült filmekről, mint a Gran Turismo, a Lamborghini, vagy a hamarosan mozikba kerülő Ferrari.

A jövő év elején pedig még egy autós filmet bemutatnak, ami ezúttal nem a Formula–1, hanem a rali-világbajnokság világába visz el,

méghozzá annak is az aranykorába, a nyolcvanas évek derekára, amikor a B-csoportos versenyautók uralták a pályákat. A Race for Glory a világbajnokság egyik legemlékezetesebb csatájáról szól a Lancia és az Audi között, és az előzetese alapján nagyon úgy tűnik, hogy újabb kedvencünk született.

A sztori azt meséli el, hogy a balul sikerült 1982-es szezon után a Lancia minden reménye az újonnan kifejlesztett, középmotoros 037-ben volt, amihez sikerült megnyerniük a világbajnoki címet elnyerő Walter Röhrlt, neki pedig a konstruktőri címvédő Audi lehengerlő csapatával kellett felvennie a küzdelmet. Az 1983-as szezon tele volt izgalmas fordulatokkal, és persze a szabályok sajátos értelmezésével is, ami szinte kiáltott a filmes feldolgozásért.

Jeremy Clarkson ebben az epizódjában sajátos stílusában mesélte el a szezon történetét, és ha még nem láttad, már csak azért is nézd meg, mert Walter Röhrl is beszél benne:

Jeremy Clarkson emlékezetes rali-történelemleckét tartott

Walter Röhrl segítségével idézte fel az 1983-as világbajnokságot.

A forgatókönyvíró, és egyben a főszereplő is a Lancia legendás csapatfőnöke, Cesare Fiorio szerepében Riccardo Scarmarcio, akit a John Wick 2-ből ismerhetsz, a riválisa pedig Daniel Brühl, aki Niki Lauda után ezúttal az Audi Sport vezére, Roland Gumpert bőrébe bújik, míg Walter Röhrl szerepét Volker Bruch kapja, akit a Babilon Berlin sorozatban láttunk legutóbb. A ralirajongók máris bevéshetik a naptárjukba, hogy a filmet 2024. január 5-én mutatják be.

Ez is érdekelhet:

A Ferrari első teljes előzetese ünnep minden autófanatikus számára

Elképesztő képek, libabőröztető motorhang, száguldás, megszállottság.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Egy videójáték miatt újra felfedeztek egy 27 éves sci-fit, amit már a film sztárja sem hagyhatott szó nélkül

Amikor fater úgy tolja a toxikus maszkulinitást, hogy a gyerekek belehalnak – Vaskarom-kritika

További cikkeink a témában