Pókember második marveles szólómozija minden várakozást felülmúlt. A Sony kezet csókolhat a Marvelnek ezért.

Mert amióta a Marvel átvette a kormánykereket Pókember-fronton, a legnépszerűbb szuperhősről készült filmek magabiztosan termelik a milliókat. Az Idegenben nemcsak a kritikusok tetszését nyerte el, de a jelek szerint a nézők is imádják. Jelenleg 53 ezer nézői szavazattal 8,1 ponton áll az IMDB-n, de ami a stúdiónak ennél is fontosabb, még a legoptimistább bevételi előrejelzéseket is sikerült túlszárnyalnia.

A szakértők ugyanis arra tippeltek, hogy a film 150-160 millió körül fog nyitni az amerikai pénztáraknál az első héten, ehhez képest az Idegenben 185 millió dollárt szedett össze az USA-ban a szerdai bemutató óta. Ez azonban még mind semmi.

Igaz, Kínában, Japánban és Hongkongban már egy héttel az amerikai premier előtt bemutatták a filmet, így volt ideje keresni, de akkor is elképesztő a tény, hogy

az Infinity-sagát lezáró alkotás világszinten már 580 millió dollárnál tart, így simán megvan az esélye, hogy ez legyen az első Pókember-film, ami átlépi az egymilliárdos álomhatárt.

Ezzel a Marvel fejesei hátra is dőlhetnének néhány hétre, ugyanis ez azt jelentené, hogy mindhárom idén moziba küldött filmjük egymilliárd dollár feletti összeget szedett össze.

Peter Parker európai kalandját egyébként mi is nagyon szerettük:

És ezt olvastad már?
Megérkezett az Uncharted utolsó kedvcsinálója