Én kifejezetten szerettem a Verdákat. Az elsőt. Aztán jöttek a bajok. Amikor azt hittem, a Cars 2-t nem lehet alulmúlni, jött a Repcsik. És már ennek is van folytatása. Ami viszont egész jó.

Szörprájz, szörprájz, a Planes 2-t nem sikerült annyira elrontani, mint az első epizódot. Na nem mintha egy animáció-történeti alapvetésről lenne szó, és még csak arról sem, hogy apuka a pazarul szórakozó gyerkőce mellett csapkodja majd pirosra térdét, egyszerűen csak nem zavar, sőt, akár még élvezhető is. Már ha nem várunk poénorgiát tőle, mert nevetni, azt bizony nem fogsz egyszer sem a csekélyke játékidő alatt.

A második epizódban Rozsdásnak, a versenyeken brillírozó repülőgépnek meghibásodik egy ritka, pótolhatatlan alkatrésze, ami miatt vissza kell fognia a tempóból. Mikor városkájában veszélybe kerül a reptér működésének engedélyeztetése, és önkéntes tűzoltóra lesz szükség, úgy dönt, pályát módosít, de ez a munka is elég nagy veszélyekkel jár.

A Repcsik 2 aranyos mese a bátorságról, a túlhajszoltság veszélyeiről, ha gyerek lennék, már várnám DVD-n, de azt egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogyan lehetséges, hogy a Disney egy morzsát sem dobott a felnőtteknek. Üsse kavics, a Thunderstruck szerepeltetése valahol az, de a Verdák anno tele volt zsúfolva popkulturális utalásokkal, amiből írd és mondd mára már egy darabot kapsz a pénzedért (Chops tévésorozat Cops helyett), mintha már csak az lett volna a cél, hogy egy viszonylagosan jó, de bődületesen kiszámítható sztorival valahogy visszahozzák a Cars világát, ami tulajdonképpen sosem volt túlságosan népszerű kritikusi körben, de legalább pénzt termelt.

Kétség sem fér ahhoz, hogy ahogyan az eddigi részek, ez is szép profitot harácsol majd össze, megjelennek az aktualizált tolltartók és uzsidobozok, minden gyerek Rozsdás képét akarja majd magára tetováltatni, sőt, az is biztosra vehető, hogy a gyerekállomány 99%-a számára szimpatikussá válik a tűzoltó karrier, meg a masszív hősiesség, úgy nagy általánosságban. De egy év múlva már ők sem fognak emlékezni a Repcsik: A mentőalakulat-ra. Sebaj, örüljünk annak, hogy legalább egy olyan folytatás született, ami egyáltalán nem bántja az animációs filmekért dobogó szívünket. Ezen a ponton már szívesen elengedném a Verdák-univerzumot pihenni, de mivel tudni lehet, hogy elkészül a Verdák 3, nagyobb téteket tennék arra is, hogy utána a Repcsik is visszatérnek a hatévesek és a tolltartógyártók legnagyobb örömére.

A player szerint

  • A popkulturális összekacsintások teljesen eltűntek
  • A sztorival nem izzadt meg a forgatókönyvíró
  • Szép animáció, szép 3D
Player-méter
5
És ezt olvastad már?
Alapos utolsó kedvcsinálót kapott a hamarosan megjelenő Harry Potter-videojáték
További cikkeink a témában