A Saltburn a tavalyi év egyik legkülönlegesebb és – ahogy a címben is írjuk – néhány igen gyomorforgató jelenetének köszönhetően egyik legbetegebb filmje. A címadó hétszáz éves kastély neve a valóságban Drayton House, ami az angliai Lowick közelében található, a tulajdonosát pedig Charles Stopford Sackville-nek hívják.

A 63 éves Stopford Sackville, mivel nagyon jó viszonyt ápol a film rendezőjének, Emerald Fennell-nek a szüleivel, szívesen adta kölcsön a birtokot a forgatásra, mostanra azonban talán már megbánta ezt a döntést.

Történt ugyanis, hogy a TikTokon híre ment annak, hogy Saltburn nemcsak díszlet, hanem valóban létezik, egy Rhian Williams nevű férfi pedig videót is készített arról, hogyan lehet odajutni. Ezt követően a Drayton House környékét elözönlötték az emberek, akik jobb esetben a kapun kívül szelfiznek az épülettel a háttérben, rosszabb esetben azonban képesek bemenni a kastély kertjébe is – ami természetesen már magánterület –, hogy ott utánozzák a film főszereplőjének Sophie Ellis-Bextor Murder on The Dancefloor című számára a filmben előadott táncát.

Néhány nappal karácsony előtt befutott az év egyik legbetegebb filmje

Ha megnéznéd a Saltburn című mozit, óvatosan közelíts!

Stopford Sackville-nek már nagyon elege van a kialakult helyzetből és azt is elmondta, hogy az érdeklődés a kastély iránt egyáltalán nem csökken, gyakorlatilag minden hétvégén több száz ember érkezik a birtokra, hogy felvételt csinálhasson magáról, amint Saltburn mellett parádézik.

(Forrás: Daily Mail)

Ez is érdekelhet:

Egy videójáték miatt újra felfedeztek egy 27 éves sci-fit, amit már a film sztárja sem hagyhatott szó nélkül

A Starship Troopers megvan? Mi imádjuk ezt a lassan harmincéves akció-sci-fit, ami most egy videójátékos megasikernek köszönhetően a reneszánszát éli.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez a fotó olyan, mintha az MI csinálta volna még az MI-korszak előtt

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés