Egy független cég mérési eredményei szerint a Trónok harca-előzménysorozatának első részét még úgy is többen nézték meg az USA-ban, hogy az HBO nagyjából harmadannyi előfizetővel rendelkezik, mint az Amazon Prime Video.

A SambaTV nevű cég a statisztikáit bizonyos okostévék adatai alapján állítja össze, vagyis nem az említett streamingszolgáltatók saját adatairól van szó, de legalább az HBO Max és a Prime Video is egyenlő esélyekkel indult az összehasonlításban.

Fontos megjegyezni, hogy míg a Prime Video nagyjából 170 millió előfizetővel rendelkezik az USA-ban, addig az HBO csak 50 milliót tud felmutatni, vagyis az Amazon több mint háromszoros túlerővel indult a versenyben.

Ehhez képest A hatalom gyűrűi első részét a bemutatását követő négy napban mindössze 1,8 millió vizsgált televízión nézték meg, a Sárkányok háza premierjét viszont 24 óra alatt 2,6 millióan indították el,

négy nap alatt pedig az utóbbi 4,8 millió készüléken ment le, vagyis az HBO zászlóshajója brutális KO-t mért riválisára.

A SambaTV közleménye arra azért felhívja a figyelmet, hogy A hatalom gyűrűi még így is az év negyedik legjobb premierjét produkálta a Sárkányok háza, a Stranger Things és az Obi-Wan Kenobi után, de ez nemigen vigasztalja az Amazon fejeseit, hiszen A Gyűrűk Ura-sorozat minden egyes részébe ötvenmillió dollárt toltak bele, ami példátlan a sorozattörténelemben.

Nekünk egyébként ennyire tetszett a Trónok harca-előzménysorozatának startja:

Westeros újra fényes, véres jövő elé néz

A Sárkányok háza első része kiváló kezdőrúgás. Csak így tovább HBO!

(forrás: GamesRadar)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés