Tudjuk, hogy fejcsóválva olvastad, de biztosíthatunk, hogy a cím minden egyes szava igaz, ez pedig úgy nagyjából az év sztorija. Eucharisztia in da (hell)house!

Xavier Novell 52 évesen tapasztalta meg, hogy a szerelem nem ismer sem határokat, sem istent, sem embert. Emberünk egyébként 2010-ben lett Spanyolország legfiatalabb püspöke, vagyis arrafelé elég sokan ismerik, így a fejlemények nem kis megdöbbenést keltettek a hívők köreiben.

Itt még reverendában, de a huncut mosoly már a helyén

Múlt hónapban bejelentett lemondását hivatalosan személyes okokkal indokolta, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy emberünk beleszeretett egy Silvia Caballol nevű 38 éves pszichológusba, aki másodállásban sátánista-erotikus ponyvákat ír. Így tehát az csak a kisebbik baj, hogy ezzel Xavier megszegi a fogadott cölibátust, de teszi mindezt ráadásul egy olyan nővel, aki a Bibliával semmilyen tekintetben nem rokon irodalomban utazik.

Caballol ismertebb művei között olyanokat találunk, mint például Gábriel kéjelgése vagy az Amnézia című erotikus trilógia.

A spanyol média megszólaltatott néhány egyházfit Novell környezetéből, akik közül többen is elmondták, hogy

szerintük az expüspököt megszállta az ördög.

Ez már csak azért is logikus felvetésnek tűnik, mert emberünk korábban maga is hajtott végre ördögűzéseket. Névtelen források még azt is meglebegtették, hogy maga Ferenc pápa is arra biztatta lemondása előtt a püspököt, hogy vesse alá magát ördögűzésnek, és ezzel az infóval együtt a sztori mát tényleg megfilmesítés után üvölt.

Silvia Caballol

Ugyanezek a források azt is megjegyezték, hogy az egykori püspököt éppen az hozhatta össze az írónővel, hogy az ördögűzések miatt maga is foglalkozott démonológiával, és ezért vette fel a kapcsolatot a sátánizmusban igen nagy ismeretekkel rendelkező Caballollal.

Novellnek egyébként volt néhány népszerűtlen húzása korábban. 2017-ben például Katalónia függetlensége mellett kampányolt, illetve még úgy is szervezett eltérítő foglalkozásokat homoszexuálisok számára, hogy ezen törekvéseit még az egyház sem nézte jó szemmel.

(via; a fejléckép csak illusztráció)

És ezt olvastad már?
Síelés vagy bulizás? Síelés ÉS bulizás!