Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kemény élet jutott Sylvia Kristelnek, aki válások és drogproblémák után végül hosszú betegségben hunyt el. Az erotikus filmek királynője életrajzi könyvében le is írt mindent, amit csak mert, meglepően őszintének tűnik, hát higgyük el neki, hogy valóban ennyire kalandos élete volt, azt, hogy kilencéves korában már majdnem megerőszakolták bimbózó nőiessége miatt, és azt is, hogy egy idő után olyan jó barátságba került a kokainnal, mint kisgyermek a játékmackójával.

A Meztelenül minden lehetséges módon kilóg a hasonszőrű önéletrajzi könyvek közül. Azért lóg ki, mert ezt tényleg jó olvasni, érezni rajta a belefektetett munkát. Egy bizonyos Jean Arcelin írói közreműködésével készült, így nem tehető be az egykor erotikus filmekben szerepeltem, de most írtam egy könyvet-skatulyába. Az sem mellékes, hogy Sylvia élete valóban erős mélypontokkal volt tele, így aki csak felületesen ismerte a hölgy életpályáját, az durva meglepetésekkel találkozhat. Kiderül persze minden az Emmanuelle-filmekről is, de mindig az az érdekesebb, mi zajlott akkoriban Sylvia Kristel életében a színfalak mögött.

És azok a történések bizony többnyire nem túl felemelőek. A Meztelenül azoknak ajánlható, akik szeretik az életrajzi regényeket, azok közül is a depresszív, meglepő, de nagyon jól megírt köteteket, és láttak már legalább egy filmet a művésznőtől. Vagy csak hallották a Gergely Róbert-dalt. Meglepően jó darab.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.