Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Más kérdés nincs. Egy párszor felvillanó, egyébként pazar fenék, egy-két ponton felsejlő gyönyörű mell, körülötte pedig egy film, ami jóformán említésre sem méltó, ha nem vagy Apple-fanatikus.

A Szexvideó amolyan biztonsági játék, milliárdszor látott vígjátéki sablonokból építkező, visszafogott komédiának induló, majd nettő blődlibe forduló sztori, ami egy kétgyermekes házaspár unalma körül forog unalmasan. Vagy inkább áll egy helyben. Annie és Jay egykor szinte minden időt egymásban töltött, Jay (Jason Segel) konstans erekcióját Annie (Cameron Diaz) folyamatosan kihasználván egyáltalán nem számított számukra a hely és az idő sem. A lényeg a szex volt. Amikor a lány és a fiú felnőve már kétgyermekes családként működik, jóformán megszűnik a szexuális életük, majd amikor mégis összejön valami, azt kívánják, bárcsak teljesen megszűnt volna.

De akkor jön az ötlet: forgassanak szexvideót, ami annak rendje és módja szerint fel is töltődik egy felhőbe, amit csak bizonyos, a házasokhoz közeli iPad-tulajok láthatnak. Elindulnak hát, hogy visszaszerezzék jogos jussukat. Hát mennyire izgalmasan hangzik ez már így is, nem? Nem? Hát nem. A Sex Tape-nek sajnos fogalma sincs, hogyan akarja összehozni a nevetéseket, ezért bedob 1-2 elemet, hátha működni fog, egyszer felnőttes filmként viselkedik, kokaint szívat, meztelenkedik, hogy aztán a végére mégis egy kisgyerek ellen harcolós családi vígjátékká váljon, ami még sosem sült el jól a filmtörténelem során.

Mindez még megbocsátható is lenne, ha legalább vaskos poénokkal készült volna Jake Kasdan rendező és forgatókönyvíró csapata (köztük a főszereplő Jason Segel), de sajnos inkább a kínos humor felé hajlott el az írói gárda, folyamatosan kiütött, majd hirtelen mégis feléledő kutya, fura főnökhöz való betörés (Rob Lowe, aki egy az egyben úgy játszik, mint a Parks and Recreation-ben), idegesítő kisgyerek, és még sorolhatnám. Ahhoz képest, hogy a Szexvideó igazi felnőttes mókát ígért, ez így ebben a formában semmit sem ér.

De ez még mind semmi. Mert a filmet tulajdonképpen kilóra vásárolta fel az Apple, így a másfélórás játékidőből megtudhatod, ha még esetleg nem lennél ezzel tisztában, hogy az iPad legújabb szériájának csodálatos kamerája, törhetetlen és karcmentes kialakítása van, de ugyanez igaz a MacBookokra is, így ha éppen tablet- vagy laptopvásárlás előtt állnánk, nézzük meg ezt a filmet, és fáradjuk be a legközelebbi Apple Store-ba. Az ügy pikantériája, hogy ez bizony egy Sony-film. Teljes a képzavar.

A Szexvideó bár nem indul idegesítően rosszul, ezerszer látott panelekből áll össze, amelyeknek már régen lejárt a szavatossága, így csak azoknak ajánlható jó szívvel, akik bizonyítékot és nem ígéretet akarnak arra, hogy Cameron Diaz még mindig istenien néz ki ruha nélkül. Valóban remek formában van. De most már elfelejthetné Jake Kasdant és Jason Segelt, akikkel már a Rossz tanár-ban sem ment semmire.

4
  • Pillanatokra sem vicces, ami egy vígjátéktól nem jó
  • Annyira semmilyen, hogy az a végére már fájni fog
  • Cameron Diaz meztelen. Tényleg.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.