Saving Ralph címmel jött egy rövidke animáció, melynek hőse egy kísérleti nyúl, akinek már a szülei és a nagyszülei is ezt csinálták, és mindannyian hősi halált haltak szolgálat közben. No de így van ez rendjén, nem?

Csak megjegyezzük, hogy Ralph, vagyis a főszereplő hangját maga Taika Waititi, a Jojo Nyuszi és a Thor: Ragnarök rendezője kölcsönzi, de az alkotás még akkor is hatásos lenne, ha valakit a sarki boltnál csíptek volna fülön, hogy olvassa fel a szövegkönyvet.

Ralph azzal kezdi, hogy nagyon büszke a munkájára. Igaz, a jobb szemére vak és folyamatosan sípol a füle, de ez aprócska áldozat, hiszen a munkájával az emberek ügyét segíti, akik mégiscsak felsőbbrendű lények.

Az interjú egy pontján Ralphot szólítja a kötelesség, jobban mondva egy hatalmas kéz elrabolja, és berakják egy üvegkalitkába, amiből csak a feje lóg ki. Közben a sorstársai felvetik, hogy ha már úgyis egy dokumentumfilm forgatása zajlik, Ralph szólhatna pár szót az érdekükben, hogy végre engedjék őket szabadon. Ralph még éppen el tudja mondani, hogy ezt majd kivágjuk, srácok, aztán már tolják is az ép szemébe a következő potenciális szemcseppet, amiről hamarosan sajnos kiderül, hogy szegény Ralph a bal szemére is megvakult tőle.

Ő így járt, ellenben neked ez a filmecske most tutira felnyitja a szemed.

Ralph persze örök optimista. A klip végén megjegyzi, hogy még jó, hogy van ez a munka, hiszen ha nem lenne, ő biztosan az utcára kerülne. Vagy egy mezőre. De szar is lehet az!

Okos, megdöbbentő és szívfacsaró kis szösszenet ez, ami után biztosan tudatosabban fogsz vásárolni.

Tájékozódj a kedvenc márkádról, és ne vásárolj olyan kozmetikumokat, melynek gyártója állatokon teszteli a termékeit!

Segítsük hozzá Ralphot a munkanélküliséghez! Nem olyan rossz az a zöldellő mező.

Ez is érdekelhet:

Gigantikus gyík sokkolta egy thaiföldi éjjel-nappali vásárlóit

Képzeld el, hogy beugrasz tejért és EZ fogad a hűtőhöz érve!

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában