Takács Nóra – Hivatalosan is jó nő

Legalább 600-szor volt menyasszony, télen is járkált már bikiniben, 31.000 barátnője van és többször kikosarazta az egyik legnagyobb kereskedelmi csatornát. Íme, Takács Nóri, a hazai jónőség nagyasszonya.

Így lett jó nő

Az ország egyik legnagyobb női portálján Hogyan legyek jó nő? címmel fut műsora, érdemes odafigyelni rá nekünk, férfiaknak is, igaz, nem azért, hogy jobb nők legyünk, hanem más okokból kifolyólag. Nóra 2004 és 2009 között modellként dolgozott, főleg reklám és katalógusfotózásokon vett részt Budapesttől Tokión át Párizsig. Tele van lendülettel, energikus gesztusokkal kísérve, tempósan adja elő a mondanivalóját. A beszélgetés során egyre kevesebbet kell kérdeznem, csak hátradőlök és élvezem az előadást, közben szódát iszom. Színesen magyaráz: ha valaki másról mesél, akkor megváltoztatja a hangszínét, belebújik a bőrébe, megszemélyesíti. Ezoterikus szóhasználattal élve nagyon pozitív az aurája, ami a modellfotóin nem annyira érződik, de a „jónős” videókon már annál inkább.

2004-ben, érettségi után kezdett el modellként dolgozni, és ebben jelentős szerep jutott egy barátnőnek is. - A modellkedés benne volt a fejemben, de nem kellett különösebben megküzdenem érte, inkább belesodródtam. Ez a sodródás egyébként nagyon jellemző rám. Egy kolesztársamat kísértem el egy reklámfilmhez kapcsolódó statisztaválogatásra. Engem is beválogattak, aztán jött még több ilyen, amíg valaki meg nem talált egy fotózással. Ezen a munkán összehozott a sors Larion Oscar-ral, Magyarország vezető sminkesével, aki később vitt magával mindenfelé. Aztán lett ügynökségem, és 19-20 évesen – vagyis már nem is annyira fiatalon – elkezdtem utazgatni külföldi munkákra.

Kifutókon nem sűrűn fordult meg, mert - az ő szóhasználatával élve - ducinak számított. Viszont rengeteg katalógust fotózott, köztük iszonyat mennyiségű menyasszonyi ruhával. Legalább 5-600 fehér, fodros-habos ruhaköltemény volt rajta, így elképzelhető, hogy nála többször senki sem volt menyasszony. Nyári kikapcsolódásképpen szeret Agatha Christie-t olvasni, az elmúlt egy hetet a szüleinél töltötte a Nyírségben: - Későn keltem és a közelben lévő lovakkal, kecskékkel játszottam, illetve kifejlesztettem egy csodás új arcpakolást – nevet fel.

Ó, azok a csodálatos férfiak!

Közel 100.000 nő nézi rendszeresen a videóit, amelyekben Nóri apró trükkökkel, praktikákkal mutatja be, hogyan lehet valakiből jó nő. Nyilvánvaló, hogy a „jónőség” mibenlétéről pontos elképzelései vannak, de amikor arról kérdezem, hogy milyen tanácsokat tudna adni a magyar férfiaknak, akkor hiába erősködöm, semmiféle kritikát nem tudok kihúzni belőle. - Nekem nincsen semmi bajom a magyar férfiakkal. Nem tudok egy, közös, mindenkiben meglévő vonást mondani, ami irritálna. Az utazásai során sok mindent megtapasztal az ember.

Nyugat-Európában a lányok olyan fokú egyenjogúságot vívtak ki maguknak, hogy nem hagyják, hogy a férfi férfiként viselkedjen. Engem speciel zavar, hogy ha elmegyek este beszélgetni valakivel, akkor az est végén a pasi aprólékosan számolgatja a számlát nézve, hogy az ő része mennyibe került: - én négy euróért ittam sört, te ennyiért ettél, szóval adjál 14 euró 37 centet. Én ezt nagyon nem szeretem, olyan bántó ez a garasoskodás! Az sokkal jobb, ha megbeszéljük, hogy ma én fizetek, legközelebb pedig te. Itthon a férfiak pont annyira figyelmesek, amennyire kell. Lehet, hogy másnak másmilyen tapasztalatai vannak, de én ezt tudom mondani.

Profilozás galambbal

A galambok felbosszantják, utoljára az interjú előtt egy nappal sírt (a Merida, a bátor című rajzfilmen, de az olimpián is sokat pityergett). Imádja a töltött káposztát és bármikor el tudna tölteni fél évet nyírségi szülőfalujában. Honlapja tele van modellképeivel, bikinis fotót egyet sem találtunk, igaz, az említett menyasszonyi ruhás fotókból annál többet. - A katalógusok esetében fél éves csúszással fotóznak: télen fotóztuk a bikinit, nyáron a télikabátot. Nem is tudom melyik a rosszabb, nyáron nagykabátban talán, mert abban nagyon lehet szédülni, közben púdereznek, hogy ne csillogj. Nem akarom összehasonlítani egy gyári duplaműszakkal, de megtartani 40 kép erejéig egy kicsavart pózt, nem kellemes.

A tündérmese folytatódik

Az első magyar „zöld” tévécsatorna castingja nagyjából akkor találta meg, amikor a modellkarrierje a végéhez közeledett. Egyre kevesebb munkát kapott, és egyre többször hallotta azt, hogy bizonyos feladatokhoz már idős – hiába, a modellek korán halnak. Az első tévés castingra nem tudott elmenni, de később kiderült, hogy nem találták meg a megfelelő embert, így új válogatót indítottak. - Utólag megvallva, kicsit nagy mellénnyel érkeztem meg a második körre, hiszen több száz casting állt mögöttem. És persze ott esett le, hogy ez nem lesz olyan egyszerű, mint a modell válogatások. Teljesen az ínamba szállt a bátorságom, és bent össze-vissza dadogtam, és borzalmas voltam. Szegény tévések nagyon próbáltak segíteni, később mondták is félig tréfásan, hogy nagyon rossz voltam, bár hozzátették, hogy a lényeg azért átjött.

Napos idő várható

Időjárás-jelentésekkel kezdte, majd némi átszervezés után kitalálta magának azt a tartalmat, ami a legközelebb áll hozzá: divat, szépségápolás, házi praktikák csajoknak. A videók nézettsége 100.000 körüli, ráadásul november óta minden reggel feltűnik egy 3 perces anyaggal az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorában. - Egyre több felkérést kapok más típusú műsorok vezetésére is, de általában azon nyomban megszólal a kis belső vészcsengőm, és onnantól kezdve nem érdekel az egész. Ez nem nagyképűség, egyszerűen csak nem mozgat az, hogy nagy produkciókban szerepeljek. Nagyon bízom a Hogyan legyek jó nőben, nem feltétlenül csak a videókban, hanem a merchandising részében is. Ez már lényegében amolyan produceri szerep, kénytelen vagyok ebbe is belekóstolni.

Komoly baráti kör

A Hogyan legyek jó nő? Facebook csoportjának 31.000 tagja van, és ő mindegyikőjüket a barátnőjének tartja. Eddig 4000 megválaszolt levélnél tart másfél év alatt, ami szerintünk nagyon úgy hangzik, mint egy Guinness-rekord. - Rengeteg üzenetet kapok tiniktől, kismamáktól, nagymamáktól. Mindenki másról érdeklődik, mindenkinek más a fontos. Néha kapok olyan leveleket is, amiben súlyos betegségből felépült nők köszönik meg a munkámat, azt mondják erőt adott nekik egy-két videóm. Igazából csak kedvet kaptak egy kicsit ismét foglalkozni magukkal, kicsinosítani az arcukat, hajukat, körmüket, és ettől egyből javult a közérzetük. Ezért érdemes dolgoznom - ilyenkor mindig ezt gondolom.

Nézni a világot, ahogy ég

Aki interneten jelenik meg, és esetleg valamiféle véleménykifejtésre ad okot, annak bizony vállalnia kell a következményeket. Mielőtt a hazai mentálhigiénés állapotokra kezdenénk panaszkodni, szögezzük le, hogy a trollkodás nem sajátosan magyar jelenség, mindenhol van belőlük szerte a Föld golyón, és boldogan permetezik a cybertérbe testnedveiket vicces álnevek mögé bújva. Ahogy Michael Caine mondta A sötét lovag című filmben: "vannak emberek, akik csak azt szeretnék nézni, hogyan ég a világ". Nórinak eddig szerencséje volt, de azért fel kell készülnie az egyre nagyobb számban érkező negatív véleményekre. - Ami a netes trollokat illeti, eddig megúsztam, pedig ez a szerep elég necces, mert ki vagyok én, hogy tanácsokat adjak nőknek nőként? Az, hogy kiadtam egy noteszt, pár embernek úgymond csípi a szemét, de 90%-ban azért mindig jót kapok. A bulvártól egyébként nagyon elzárkózom. A videót kell megnézni, ha tetszik, csináld meg, ha nem tetszik, akkor felejtsd el. Nem szeretnék úgy híres lenni, hogy mindenhol ott vagyok, nem élek én annyira érdekes életet.

Folytatása következik

Az interjú végén elkészítjük a képeket, közben Nóri olyan profizmussal teszi a dolgát, amivel kivívja fotósunk elismerését. Tegyük hozzá: hatévnyi modellkedés és kétévnyi tévézés után nincs ebben semmi meglepő. Nóri jelenleg nyakig benne van jónős noteszének népszerűsítésében, a találkozónk előtt egy kereskedelmi rádióban adott interjút, utána pedig indult is Győrbe dedikálni. Amikor arról kérdezem, hogy hol szeretne tartani öt év múlva, hosszasan elgondolkodik. – Írd azt, hogy „bizonytalanul felsóhajtott” – tanácsolja mosolyogva, majd további válasz helyett bizonytalanul felsóhajt.

Még több csodás nő az Asztal egy személyre rovatunkban!

(Fotó: Tóth István, www.takacsnora.hu, a helyszínért köszönet a csodás Pastrami Étterem és Kávéháznak!)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon