Féltünk tőle, hogy Seth MacFarlane nem tudja ugyanazt kihozni már Tedből, amit 2012-ben. És tényleg nem.

Tednek vissza kellett térnie, mivel MacFarlane egy kultikus figurát alkotott, a nép zabálta, az elkészítési költségét pedig ennek megfelelően szépen meg is négyszerezte. Na de hányszor lehet elsütni a bazmeg című játékot tisztességgel? Tény, hogy mindenki úgy érezte, van még ezekben a karakterekben szufla, csak Seth MacFarlane az, akiből egyre jobban fogy el a monyó.

Ne kerteljünk, a Family Guy sem annyira jó már, a mester legutóbbi próbálkozása, a Hogyan rohanj a veszTEDbe pedig maximum rossz viccnek volt jó. Ha innen nézzük a dolgokat, akkor viszont a Ted 2 meglepően jó visszatérés az író-rendező úr jobb formájához, csak még mindig nem az igazi, mivel egyetlen dolgot nem tartalmaz a folytatás: idézhető beszólásokat.

A sztori egyébként egészen rendben van, Ted elveszi barátnőjét, Tamy-Lynnt, nemsokára azonban azzal szembesül, hogy nem tartják őt számon létező személyként, csak tárgyként, ami valakinek a tulajdona, és így semmissé teszik házasságát, elveszíti pénztárosi munkáját, és nagyjából mindenét. Be kell bizonyítania a bíróság előtt, hogy ő bizony nem csak egy tárgy, közben barátja szerelmi életét is rendbe kell vágnia egy erősen füves ügyvédnő (Amanda Seyfried) segítségével. És közben sűrűn száll az édes füst.

A Ted első része azért ütött akkorát, mert a sűrűn bazmegoló, felnőni nem akaró, füves, alkesz maci újdonság volt, hozta azokat az ízeket, amiket Seth MacFarlane legjobb munkái szoktak. De ez a mackó jelen esetben semmi újat nem tud felmutatni. Még mindig rengeteget szív, Wahlberg még mindig jól hozza mellette a kutyamenhely-tekintetet, a Mila Kunis helyére érkezett Amanda Seyfried szájában pedig jól áll a pöcsbong. A kelleténél kicsit több az undorító, olcsó poén, de több az énekes betét, pont Seyfried az, aki kicsapja a biztosítékot egy gitáros darabbal, ami legalább annyira indokolatlanul érkezik, mint egy Zámbó Jimmy-klasszikus egy metalcore-partiban.

A Ted 2-ben ugyan akadnak nagyon jó poénok, de sajnos felejthetőek, és bár a régi rajongók nagyon nagyot nem fognak csalódni, azért picit húzni fogják a szájukat a minőségromlástól. Egyszerre olcsóbb és gyengébb, miközben több a dráma, és ez bizony nem feltétlenül jó. A pénztáraknál sem teljesít túl jól, de egy hónap alatt behozta a forgatási költségét, sőt, bőven túl is lépte azt, úgyhogy már most lehet kisebb téteket tenni arra, hogy jönni fog a harmadik rész. Nem kellene, mert most még vállalható az ügy, de ha ennél egy fokkal is rosszabb lesz egy esetleges Ted 3, akkor már a régi rajongó is nagyon morcos lesz.

A player szerint

  • A második résznél most már illene megállni
  • Kevesebb az idézhető beszólás
  • Sokkal több a felesleges dráma
Player-méter
6
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés