Igazi meglepetések nélkül, de még mindig remek színvonalon ment a kockulás. De miért nem írják már ki Pennyt?

Az a tény, hogy a sorozat az 5. évadjára sem veszített sokat a lendületéből, furcsább, mint egy albán kamaradráma bakkecskék főszereplésével. Ennyi idő alatt a szitkomok kreátorai gyakran kasztrálják saját remekművüket rituálisan foggal, ami részben sikerült is, hiszen hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy ötödik alkalommal is véresre csapkodtuk önnön térdünket a hangos muhaházás közben, mint mondjuk az első három széria esetében. A The Big Bang Theory már régen nem a legjobb szitkom, de ott van valahol az első ötben, és ha ilyen marad a színvonal, akkor jó ideig ott is marad az élmezőnyben.

Hogy miért esett hangyányit a minőség, annak több oka is van, de talán a legfontosabb az, hogy a készítők láthatóan nem tudnak mit kezdeni néhány karakterrel, főleg Pennyvel, inkább beraktak mellé előzőleg két másik lányt, akik elviszik a balhét. A még mindig jó csaj Kaley Cuoco szőke pincérnője viszont igazi karakter híján csak mellékszereplővé vált, ami nem is feltétlenül baj. Eddig sem ő volt a nagy kedvenc, ezért nem nagy meglepetés, hogy az Agymenők-rajongók többsége saját műsort követel neki, melyben egy négy hónapja hummuszon és szójababcsírán élő krokodilokkal teli medencében kellene túlélnie, igencsak kevés sikerrel. Való igaz, nem sokan hiányolnák őt a sorozatból, de akkor hogy lehetne Leonard karakterére pont olyan totális happy endet építeni, mint Howardéra, aki ellopta az egész évadot?

Figyelem! A tovább gomb után spoilerekkel folytatjuk!

Az ötödik nekifutásban többnyire minden Howard űrutazásáról és az esküvőjéről szólt, oda futottak ki a szálak, a többiek csak asszisztáltak a történetvonalhoz. Nyilván nem lesz semmi baj, fellőtték, visszajön, ő lesz a legnagyobb félisten, talán még saját képregényt is kap, meg egy CBA csemegekosarat. Howard hirtelen jött esküvője nagyon jól eltalált poénnal operált, bár a műholdfotón azért valamilyen módon bemutathatták volna sosem látott, Jabbára hízott anyját. Mindegy, úgy látszik, tényleg el kell őt zárni az emberi szemek elől. A többi szál viszont erős kérdéseket vet fel az írók kreativitási szintjével kapcsolatban, az ember elmorzsolt néha egy mélyről felszakadó „istenem, miért”-et egyes történések kapcsán.

Csak néhány példa:

1. Olyan sitty-sutty módon Pennyt hirtelen megint összehozták Leonarddal (jött is az instant facepalm), hogy ezúttal együtt is maradjanak, és jöjjenek a fáradt párkapcsolati poénok. Ez a húzás megérne egy kisebb tockost, de csak egy icipicit, hiszen úgyis mindenki tudta, hogy ez vár ránk, kérlelhetetlenül jön, mint a Kosheen a magyar fesztiválokra. Rátennénk a lakást, és a teljes éves fizetésünket arra, hogy esküvő lesz a vége (a szex közbeni lánykérés, és az „így nem mondok igent” mondat erre utal), majd gyerek, aztán kalap-kabát, mehetünk haza a tizenakárhányadik évad után.

2. Raj melegségét firtatni több részen keresztül nagyon teszkógazdaságos poén, de aztán ki tudja, a végén talán még húznak egy merészet, és kiderül, hogy valóban a fiúkat szereti. De nyilván Amerikában járunk, úgyhogy ez semmilyen formában sem fog megtörténni, ennek a sorozatnak pörögnie kell, pénzt kell hoznia, ez nem a Szomszédok.

Na de hagyjuk is ezt, inkább beszéljünk a jobb pillanatokról. Talán az idei év egyik legjobb szitkom epizódja volt a TBBT azon része, amikor életre kelt Sheldon Spock bábuja, hogy elmagyarázza neki az élet és azon belül is a barátság legmélyebb igazságait. Stephen Hawking cameója hatalmas ötlet volt, bár ez esetben a színészi játékot firtatni azt hiszem, eléggé nagy bunkóság lenne. Persze, nem is tennénk ilyesmit, örültünk neki, ki hitte volna, hogy látjuk még őt valaha egy vígjáték-sorozatban is. Remekül kezelték a lassacskán félemberré váló Sheldon és Amy Farrah Fowler kapcsolatának alakulását, a végén még egy kézfogást is meg mernek engedni maguknak, hogy a 20. évad végén eljussanak a kötözős szado-mazo szexhez. A karakterfejlődéssel nem volt baj (Pennyt kivéve), már-már látjuk lelki szemeink előtt, hová fognak kifutni a szálak, de nem lenne baj, ha a hatodik évadra nem azt kapnánk slusszpoénul, hogy Penny és Leonard összeházasodnak, mert akkor mégiscsak arra az albán bakkecskés kamaradrámára kapcsolnánk át, ha már lehet választani.

Érdekelnek a sorozatok? Akkor olvasd a TV Player többi cikkét is!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában