A világsikerű videojáték alapján készült The Last of Us eddig az év sorozatszenzációja, melynek egyes epizódjait hétről-hétre egyre többen nézik, és mely ennek megfelelően rendszeres főszereplője az online filmes diskurzusoknak.

Az utóbbi oka mondjuk nem minden esetben a széria kirobbanó minőségében keresendő, hiszen a sorozat showrunnerei, az alkotás alapjául szolgáló videojátékokat is rendező Neil Druckmann és a Csernobil című miniszériával hatalmasat gurító Craig Mazin hoztak néhány bevállalós döntést, melyek nem nyerték el mindenki tetszését.

Ilyen döntés volt például az is, hogy a harmadik epizód alig foglalkozott a két főszereplő, azaz a Pedro Pascal által megformált Joel és a Bella Ramsey által játszott Ellie történetszálával, helyettük két homoszexuális férfi románcát helyezte reflektorfénybe. Ez aztán sokaknál ki is csapta a biztosítékot, és nehéz lenne tagadni, hogy közülük rengeteg olyan néző is akadt, akinek nem dramaturgia kifogások, hanem konkrétan az ábrázolt homoszexuális kapcsolat tényével volt bajuk.

Hozzájuk szólt most a GQ-nak adott interjúban Bella Ramsey, aki nembináris személyként maga is érintett valamelyest a témában. Ramsey szerint, ha valaki azért nem néz meg egy sorozatot, mert abban queer történeti szál is található, az az adott néző baja.

Én nem aggódom különösebben emiatt. Tudom, hogy az emberek azt gondolnak, amit akarnak, de ehhez hozzá kell szokniuk. Ha azért nem akarod megnézni a sorozatot, mert van benne meleg történeti szál vagy transz karakter, a te bajod, ha emiatt kihagyod.

Majd hozzátette:

Nem ijedek meg ettől. Szerintem ennek a magatartásnak igazából a dac az oka.

Akik ismerik a játékok történetét, tudhatják, hogy nem a harmadik rész volt az utolsó, melyben ez a téma felmerül, így Ramsey szavai különösen érvényesek, ha az HBO sikersorozatáról van szó.

Ez is érdekelhet:

A Netflix rendesen kapja az ívet a mesterséges intelligenciával készült animéért, amit most meg is nézhetsz

A kutya és a kisfiú című alkotás animációs kisfilmnek megdöbbentő, PR-fogásnak borzalmas.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot