Február utolsó napjaiban elkezdett terjedni az interneten egy nagyon erős Time címlap, melyen Putyin portréja volt látható egy kicsi, de nagyon fontos adalékkal.

A címlap egyre-másra bukkant fel a Twitteren, majd miután a The New Voice of Ukraine nevű account is megosztotta, hirtelen ezrek lettek róla meggyőződve, hogy a nagy múltú magazin tényleg ennyire volt tökös:

Az Ukrajnát lerohanó orosz elnök népszerűsége nemzetközi szinten most épp a béke segge alatt van egy tűzoltólétrával, így azon sem lepődtünk volna meg, ha ezt a grafikát tényleg bevállalta volna a világhírű amerikai magazin.

A helyzet azonban valójában az, hogy ők a következőt teszik ki a frontoldalra:

A szemfülesek már gondolhatták, hogy az első verzió nem lehet igazi, hiszen ők minden bizonnyal észrevették, hogy az állítólagos címlap jobb alsó sarkában, ahol a Time nevének kellene lenni, a Patrick Mulder név olvasható.

Ő pedig nem más, mint egy tehetséges grafikus, aki az orosz invázió első napján ezzel a grafikával fejezte ki, hogy szerinte Putyin Hitler játékszabályai szerint játszik. Később, amikor meglátta a Time címlaptervét, azt nem találta elég erősnek, ezért fogta az általa néhány nappal azelőtt készített képet, és azt az eredeti borító helyére photoshoppolta.

Még ő sem gondolta, amikor a végeredményt feltöltötte a Twitterre, hogy a kamuborító ekkora karriert fog befutni. Ezt a történetet egyébként ő maga tette közzé – ismét csak a Twitteren –, hogy végre tiszta vizet öntsön a pohárba.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Sokkolni fog, mennyire megöregedtél, ha meglátod, hogy néz ki most a Teletabik napocskájában mosolygó csecsemő