Az elmúlt napokban rengeteg forrás lehozta, hogy a korábbi ukrán szépségkirálynő, Anasztaszija Lenna belépett a hadseregbe. A sztori nem igaz, de az üzenet így is fontos.

Az ukrán nép szó szerint fegyvert fogott, a hivatásos katonák mellett több százezer civil is kész harcolni. Az elmúlt napokban rengeteg olyan sztoriról lehetett olvasni, amely arról számolt be, hogy ismert ukrán emberek, sportolók léptek be a hadseregbe.

Egy ilyen sztori volt Anasztaszija Lennáé is, aki 2015-ben megnyerte a Miss Grand International nevű szépségversenyt, azóta pedig leginkább modellkedéssel foglalkozott. A háborús helyzet természetesen az ő életét is teljesen felforgatta, több forrás szerint olyannyira, hogy belépett az ukrán hadseregbe. A hír azután jelent meg, hogy Lenna posztolt egy fotót Instagramra, amelyen katonai ruhában, fegyverrel pózol.


Ez alapján lehetett azt feltételezni, hogy belépett a hadseregbe. Az igazság viszont nem ez. A korábbi szépségkirálynő egy airsoft fegyverrel pózol a fotón, a poszt célja pedig az volt, hogy felhívja a figyelmet az Ukrajnában uralkodó helyzetre. Egy későbbi bejegyzésében arról írt, hogy nem lépett be a seregbe (ilyet nem is írt az eredeti posztjában), a fotóival csak inspirálni akarja a követőit. Nem célja hamis propagandát terjeszteni, csak fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy az ukrán nők erősek.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A finn miniszterelnöknő úgy vereti a bulit egy kiszivárgott videón, hogy arra még a Szigeten is megfordultunk volna