A marihuána rajongói elveszítették vezéralakjukat. A korábban konstans füstfelhőbe burkolózó világhírű rapper, Cordozar Calvin Broadus Jr., alias Snoop Rock, vagyis Snoop Doggy Dogg, azaz Snoop Lion, barátainak csak Snoop Dogg az Instagramon jelentette be, hogy felhagy a füvezéssel. Mielőtt bizakodón tekintenénk a jövőbe, arcunkon a nosztalgia örömkönnyeivel felidézünk tíz meghatározó, botrányos, zavarbaejtő vagy simán csak vicces emléket az idén 52 éves zenész gandzsafüstös víg napjaiból.

1. Amikor széttrollkodta a Gagnam Style-t

Lassan a történelem ködébe vész, de 9 évvel ezelőtt az akkor a Gangnam Style miatt épp a sikerei csúcsán trónoló Psy kiadta Hangover című nótáját, melyben kollektív megdöbbenésre Snoop is tiszteletét tette. Ennek örömére ők ketten elmentek Jimmy Kimmellel együtt egy bárba, ahol Psy elénekelt egy Snoop-dalt, cserébe pedig amaz a Gangnam Style-nak futott neki. Ez esetben nem került elfüstölésre semmi a színpadon, de kizártnak tartjuk, hogy Díodabldzsí ezt a mutatványt teljesen tiszta elmével hozta le.

2. Amikor a svéd zsaruk bevitték a jardra drogfogyasztás gyanújával

Snoop nemzetközi kapcsolatai enyhén szólva is problémásak. Többek között Norvégiából, Angliából és Ausztráliából is volt már kitiltva, 2015-ben pedig Svédországban gyűlt meg a baja a hatóságokkal. Júliusban egy koncertje után egy járőr Uppsala mellett megállította, majd előállították a kapitányságon drogteszt elvégzése céljából, mégpedig azért, mert a viselkedése alapján azt lehetett feltételezni, hogy drogot fogyasztott. Snoop a jardról jelentkezett be a rajongóinak az Instagramon egy videóval, melyben elmondta, hogy szerinte csak azért vitték be, mert a svéd rendőrök rasszisták és ezért soha nem tér vissza az országba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

snoopdogg (@snoopdogg) által megosztott bejegyzés

Azt is elmondta, hogy a zsaruk a vizeletében szart sem fognak találni (sic!), ami igen merész kijelentés volt, tekintettel arra, hogy a világtörténelemben azelőtt még soha nem fordult elő olyasmi, hogy emberünk füvezés nélkül hozott le egy koncertet. Ha voltál kint a 2011-es Balaton Soundon, emlékezhetsz rá, hogy ott is előkerült egy megtömött trombita a színpadon. A svéd sztorinak mindenesetre nem lett folytatása.

3. Amikor csúnyán összeugrott Iggy Azaleával

Kevésbé vicces sztori, amikor Snoop beleállt Iggy Azaleába, és ebben a fűről sem esik szó, de tudván, hogy a sztár egészen a tegnapi megdöbbentő vallomásig nagyjából konstans be volt szívva, és a hírek szerint egy átlagos napon nagyjából annyi gandzsát pörkölt el, mint amennyi dohányt egy mezei láncdohányos, nincsenek illúzióink afelől, hogy az énekesnő ekézése közben tiszta volt-e a feje. Szóval történt vala, hogy a zenész az Instagramon azzal kezdte el cikizni Azaleát, hogy az akkor 23 éves ausztrál énekesnő smink nélkül nem néz ki valami gusztusosan.

Balra: Iggy Azalea smink nélkül - Snoop szerint; jobbra: Iggy Azalea smink nélkül

Erre Azaela leseggfejezte őt a Twitteren – tegyük hozzá: teljesen jogosan –, amire Snoop egy egészen barbár videóval válaszolt, amiben csak úgy sorjáztak a minősíthetetlen jelzők, sőt, a feltehetőleg nem épp tiszta levegőtől beállt zenész még tettlegességgel is megfenyegette kolleganőjét. Később aztán bocsánatot kért.

4. Amikor teljesen rottyon főzőműsort vezetett Martha Stewarttal

2008-ban történt, hogy egy producer jó ötletnek tartotta meghívni a rappert Martha Stewart műsorába, ami végül tényleg médiatörténelmi pillanatnak bizonyult, emberünk ugyanis csont nélkül teljesítette a Csinálj betépve tört krumplit a tévében! kihívást. Nem pattant élő egyenesben a füves cigi, de aki képes komoly arccal kijelenteni, hogy Snoop nem volt beállva a művelet alatt, az nem tudjuk, milyen műsort néz.

5. Amikor ennek mintájára saját főzőműsort csinált

A jelenet aztán néhány év alatt kultstátuszba lépett, de annyira, hogy a két főszereplője később Martha & Snoop’s Potluck Dinner Party néven egy közös főzős műsort is csinált. Ez aztán olyan lett, hogy az alant látható kedvcsináló alapján nehéz lenne eldönteni, hogy Martha vagy Snoop volt-e a forgatás alatt jobban betépve.

6. Sőt, szakácskönyvet is kiadott

Mi sem bizonyítja jobban azt a kitételt, mely szerint beállva kicsit problémásan érzékeljük a valóságot, mint az a tény, hogy a sztár a Martha & Snoop’s Potluck Dinner Party sikerén felbuzdulva tényleg elhitte, hogy neki gasztronómiai küldetése van ezen a bolygón. From Crook to Cook címmel kiadott egy szakácskönyvet, amiben 200 kedvenc ételének receptjét tette közzé, melyek között volt narancsos csirke, taco, sült parizeres szendvics, sajtos makaróni és még homár is. Betépve az ember könnyen megéhezik.

7. Amikor szétcseszte az idegeit egy videojáték

Két éve történt, hogy a Twitchen is aktív Snoopot a Madden 21 című amerikaifoci-szimulátorban a gépi ellenfél csúnyán leiskolázta. Emberünk az alant látható videóban összvissaz szűk 13 percig bírta a kiképzést, aztán otthagyta az egész hóbelevancot a fenébe. 12:48-nál jött a játékot lezáró hatalmas FUCK!!, melyet követően Snoop lelépett, csak épp a kamerát felejtette el kikapcsolni. Ez csak azért vicces, mert a közvetítés ezután még bő hét órán keresztül folytatódott, miközben emberünk valahol egy másik szobában próbálta kiheverni a vereség okozta frusztrációt. Ha minket kérdezel, szerintünk esélyes, hogy egy nyugtató hatású trombita elpippantásával hamar sikerült feldolgoznia a dolgot.

8. Amikor kiderült, mennyit költ fűre

Hogy mekkora biznisz Snoop belső köreiben nyelni a füstöt, azt maga a sztár árulta el 2019-ben Howard Stern showjában, amikor Seth Rogennel együtt ült le a világhírű DJ-vel mindenféléről dumálni. Rogen elkotyogta, hogy a rapper személyi cigitekerőt foglalkoztat, amit amaz nem is tagadott. Nincs időm rá bazmeg! – közölte, majd azt is elárulta, hogy az erre felvett emberének évi 40 és 50 ezer dollár közötti összeget fizet ki, ami akkoriban nagyjából 15 millió forintos éves fizetést jelentett. Snoop egyébként nagyon jóban van a szintén komoly fűrajongó Rogennel. Ebben a videóban például a Trónok harca cselekményét foglalják össze, természetesen totál rottyon.

9. Amikor együtt szívott Ed Sheerannel és a Gladiátorral

Snoopot a munkássága alatt egészen változatos társaságokban lehetett látni beszívva, de a kétségtelenül legvagányabb konstelláció akkor jött össze, amikor idén márciusban egy melbourne-i koncert backstage-ében egy asztalhoz ült Ed Sheerannel és magával Maximussal, azaz Russell Crowe-val. A rapper még egy videót is közzétett, melyben jól látszik, hogy Snoop jó szokásához híven úgy fújta a füstöt, mint egy gőzmozdony, így nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy a két másik világsztár is jó eséllyel kapott néhány slukkot, akár bele akartak szippantani az áruba, akár nem.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

snoopdogg (@snoopdogg) által megosztott bejegyzés

10. Amikor elmondta, hogy csak egyetlen ember bírja nála is jobban a füvet

Snoop még 2018-ban Jimmy Kimmel vendégeként elárulta, hogy egész életében csak egyetlen olyan emberrel találkozott, aki annyira bírta a gandzsát, hogy még ő is kidőlt mellőle, ez pedig már egészen komoly fegyvertény. Az úriember nem más, mint az USA-ban igen népszerű és híres zenész, énekes, dalszerző, író, költő és színész, Willie Nelson. Nelson idén már 90 éves. A szükséges jogi keretek hiányában inkább nem vonnánk le következtetéseket a füvezés és a hosszú élet kontextusában. Az biztos, hogy így, hogy Snoop kiszállt a versenyből, most már tényleg Nelsoné a vitathatatlan első hely.

Ez is érdekelhet:

Íme tíz hétköznapi gyökér, aki még a „telefonáló fasznál” is idegesítőbb

Valahol megértjük a reklamáló ügyfelet telefonáló fasznak átkeresztelő IKEA-ügyfélszolgálatos frusztrációját, de azért ennél a formánál akadnak sokkal idegesítőbb bunkók is a mindennapokban.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Csúnyán beégette a Samsungot egy indiai multimilliárdos fiának az esküvői buliján készült videó

Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának, de töltsük ki A tanú-kvízt!

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés