Ha pusztító-gyilkoló eszközökről van szó, a filmesek soha nem kerültek alkotói válságba. Összeszedtük a valaha gyöngyvászonra került tíz legkomolyabb fegyvert, melyeknek nemigen állnánk a veszélyesebbik oldalára. Van köztük olyan, amelyik lő, amelyik pukkan, akad köztük önjáró és olyan is, amivel elég egy hanyag mozdulat, hogy az ember átrendezze vele a szomszédságot.

10. Hattori Hanzo katana (Kill Bill 1., 2003)

A penge, ami úgy vág keresztül a koponyán, mint forró kés a vajon. A Kill Bill ikonikus fegyvere Tarantino két részre vágott alkotásának első felében került reflektorfénybe, amikor a főhős ezzel az egy szál karddal szecskázott fel 88 öltönyős rosszarcút, hogy utána még az egyik főgonoszt is kihúzhassa a listájáról.

9. Az Antiochiai Szent Kézigránát (Gyalog galopp, 1975)

A Gyalog galopp legerősebb fegyvere látszólag nem pukkan nagyot, de ha betalál, az tuti, hogy az ellenség azonnal megdöglend. Igaz, az elhajítás előtt kínosan kell ügyelni a számolásra, de ha ez stimmel, az eredményt maga az anglikán egyház feje garantálja.

8. Zajos tücsök (Men in Black – Sötét zsaruk, 1997)

Jöhet az ordas közhely, mely szerint kicsi a bors, de erős, hiszen a zajos tücsök esetében azonnal ez jut az ember eszébe. A kis vízipisztoly külsejű kézilövettyűt J ügynök először kikéri magának, hogy aztán annál nagyobb legyen a meglepetés, amikor először elsül a bigyó. A kezelhetőség az ökleléssel felérő visszarúgás miatt nem igazán üdvözítő, de a tűzerővel legalább nincs gond.

7. Fénykard (Csillagok háborúja, 1977)

Igaz, hogy ez a fegyver fizikai képtelenség, de ha a többi helyezettnél sem kukacoskodunk, ezúttal sem tesszük. A fénykardot – vagy ahogy Luke a gyermekkorgyilkos Az utolsó Jedik című epizódban mondja, lézerkardot – semmi más nem képes megállítani, csak egy másik fénykard, így csak azért nem végzett feljebb a listán, mert ez is csak annyira halálos fegyver, amennyire a forgatója az.

6. T-1000 (Terminátor 2. – Az ítélet napja, 1991)

Hogy pusztítasz el valamit, ami folyékony fémből készült? A mögöttes technológiát nem vágjuk, de igazából nem is kell. A T-1000 a valaha alkotott leghalálosabb gyilkológép. Egyetlen olyan dologgal lehet kiiktatni, ami egyébként a Földön lévő dolgok igen nagy százalékát is elpusztítja: olvadt fémbe kell dobni.

5. Az Egy Gyűrű (A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége, 2001)

Az Egy Gyűrű annyira ádáz, hogy még a használóját is kicsinálja, ha pedig az alkotójához kerül, simán képes letarolni egész Középföldét. Mi inkább nem bolygatnánk, ha elénk gurulna, de azért a képességeit kénytelenek vagyunk elismerni egy ötödik hellyel.

4. Az atombomba (Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni, 1964)

Az atombomba nem játék, ezt mindenki tudja, de Stanley Kubrick volt olyan tökös, hogy a hidegháború legforróbb éveiben is mert rajta röhögni. A Dr. Strangelove a mai napig érvényes, rekeszizomszaggató szatíra, ami kiválóan rávilágít arra, hogy a civilizáció csúcsán felbukkanó őrültség mekkora veszélyt jelenthet az egész emberi faj jövőjére nézve.

3. A Halálcsillag (Csillagok háborúja, 1977)

Azt már korábban megbeszéltük, hogy a Star Wars minden, csak nem tudományos fantasztikum, de ettől persze még imádjuk minden bumfordiságával és hülyeségével együtt. A fénykard mellett a Halálcsillag sem maradhatott ki a listából, melynek egy bolygó elpusztítása szimpla kedd esti ujjgyakorlat. Csak ne építették volna úgy, hogy egy csúzlival fel lehet robbantani az egészet!

2. A várospusztító (A függetlenség napja, 1996)

A függetlenség napja idegenjei már első látásra sem békés szándékkal érkeztek a bolygónkra, de azért így is akadt párszáz hülye, aki képes volt welcome partyt rendezni nekik a célba vett nagyvárosok toronyházainak tetején. Ők tapasztalhatták meg először, hogy az a kékeszöldes fénynyaláb nem épp diszkófény.

1. A végtelen kesztyű (Bosszúállók: Végtelen háború, 2018)

A vitathatatlan első hely a Végtelen kesztyűt illeti, mely olyan kozmikus erővel rendelkezik, hogy a viselője gyakorlatilag bármit megtehet egyetlen csettintéssel. Thanos például az univerzum élőlényeinek a felét törölte ki a létezésből, de nagyjából ugyanennyi erőfeszítésébe került volna elpusztítani az egész világot vagy segglyukat növeszteni mindenkinek a homlokára, aki valaha előzött már leállósávon haladva.

Ez is érdekelhet:

Tíz pofátlanul szexi szuperhősnő, akit nagyon megnéznénk a moziban is

Ezzel a tíz ultradögös szuperhősnővel egyelőre még adós maradt Hollywood. Türelmetlenül várjuk őket a vászonra.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

David Beckham közel négymilliárd forintra perli Mark Wahlberget

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés