A Disney+-on már javában megy az Amazon: Ügyvéd című sorozat, mely egy női Hulkkal bővítette a Marvel szuperhőscsapatát. Ennek örömére összeszedtünk tíz ultradögös szuperhősnőt, akikkel egyelőre még adós maradt Hollywood. Türelmetlenül várjuk őket is a vászonra.

1. Fekete Macska

Ki ő?

Egy ideig Pókember barátnője volt, amíg szegény hálószövő rá nem jött, hogy ő sajnos túl kevés egy ilyen bombázóhoz. Egyébként nagyon ügyes tornász, harcművész, mestertolvaj, lát a sötétben és van egy rejtélyes képessége: képes manipulálni az események valószínűségét. Igen, valóban elég hülyén hangzik, ezért inkább maradjunk annyiban, hogy kétesélyes dolgoknál a szerencse mindig az ő oldalára áll. Tökéletes randi lehet vele elmenni Las Vegasba rulettezni.

Miért látnánk szívesen a vásznon?

Csak nézz rá!

Ki játszhatná?

Valamelyik színészileg sem elveszett Playboy nyuszi. Minimum.

2. Boszorkánykard (Witchblade)

Ki ő?

Egy New York-i nyomozónő, aki birtokába kerül a Boszorkánykard nevű ősi fegyvernek. Előszeretettel mutatkozik ebben az egy szál fegyverben, amivel tulajdonképpen szimbiózisban élnek. Már készült belőle egy teszkógazdaságos sorozat, amire ma már senki nem emlékszik, és ami ráadásul csak annyira volt szexi, mint amennyire Justin Bieber úriember.

Miért látnánk szívesen a vásznon?

Megismételjük: Előszeretettel mutatkozik ebben az egy szál fegyverben, amivel tulajdonképpen szimbiózisban élnek.

Ki játszhatná?

Melissa McCarthy.

3. Lady Death

Ki ő?

Egy pokolian gonosz középkori hűbérúr jóságos lánya, akit az apja bűneiért máglyán égetne el a csőcselék, de végül maga az ördög menti meg a bőrét. Nem kevés kavarás után végül annyiban marad a dolog, hogy az egyszervolt tüneményből Lady Death válik, akinek egyetlen célja, hogy minden élőt kiirtson a Föld színéről. Ja, azt mondtuk már, hogy iszonyatosan jó bőr?

Miért látnánk szívesen a vásznon?

Egy ilyen epikus bukástörténet igazi jutalomjáték lenne bármelyik hollywoodi dívának. Persze mi nem látnánk szívesen akármelyik hollywoodi dívát fekete bőrtangában.

Ki játszhatná?

Mondjuk Helga Lovekaty. Ja, hogy nem tud játszani? És az kit érdekel?

4. Supergirl

Ki ő?

Sokszor cserélgetett karakter, mivel a bájgúnár Supermannel ellentétben őt kicsit gyakrabban nyírták ki a képregényírók. A lényeg, hogy általában valamilyen rokoni szál fűzi az S-betűs jampihoz, így nagyjából ugyanazokkal a képességekkel rendelkezik.

Miért látnánk szívesen a vásznon?

Okés, ez most egy kicsit véleményes helyezett, hiszen a karakterből már készült fékezett habzású élőszereplős sorozat, de mi akkor is ragaszkodnánk egy teljes értékű nagyjátékfilmhez, amiben azt a verziót szeretnénk viszontlátni, aki pont annyira jó nő, mint amennyire Henry Cavill jó pasi. Mivel pedig őt is rendszeresen megmutatják félmeztelenül, mi is ragaszkodunk egy jelenethez, amiben a főhősnő hiányos öltözetben tűnik fel... csak a nemek közötti egyenlőség jegyében.

Ki játszhatná?

Például ő:

5. Dream Girl

Ki ő?

A DC Comics egyik nagyon jónője, akinek az a szuperképessége, hogy álmokon és látomásokon keresztül képes a jövőbe látni.

Miért látnánk szívesen a vásznon?

Egy szuperdögös csaj, aki napközben testhez feszülő latexben jár-kel, este pedig halk nyögdécselések közepette megálmodja, mit fog csinálni másnap. Kell még magyarázni?

Ki játszhatná?

Mindenképpen valaki olyan, akit még alvás közben is hajlandóak lennénk elnézegetni. Például Sydney Sweeney, hogy mást ne mondjunk.

6. Abbey Chase

Ki ő?

Egy rejtélyes angol titkosszolgálat kivétel nélkül nehézbombázókból álló különleges alakulatának, a Danger Girl nevű csapatnak az ékköve. Indiana Jones és James Bond egy brutális női testbe zárva.

Miért látnánk szívesen a vásznon?

Ismerjük be, a Tomb Raider-filmek bizony egytől-egyik csapnivalóak voltak. Kellene már egy igazi badass kincsvadász-világmegmentő bige, akit mellesleg nézni sem utolsó időtöltés.

Ki játszhatná?

Mondjuk az öt évvel ezelőtti Amber Heard. A mostani sajnos már nem annyira szalonképes.

7. Aphrodite IX

Ki ő?

Az a szitu, hogy Aphorodite IX nem egészen ember, hanem egy android, akit munkaadói előszeretettel vezényelnek morálisan nem teljesen tiszta küldetésekbe.

Miért látnánk szívesen a vásznon?

Mert a csaj láthatóan iparművészeti remekmű, bár nem egészen világos, hogy egy alapvetően harci célra szánt robotot miért kellett ilyen brutális külsővel felfegyverezni. Jobban belegondolva ez igazából nem is fontos. Köszönjük szépen!

Ki játszhatná?

Valami kiugrott pornószínésznő. Momentán más tényleg nem jut az eszünkbe.

8. Varázslónő (Enchantress)

Ki ő?

Thor egyik ősellensége, beszédes névvel. Szuperképessége, hogy - meglepetés! - varázsol, valamint seperc alatt képes magába bolondítani bármilyen hímnemű emberszabásút. Egyszer ezzel még magát Hulkot is le tudta szerelni, ami azért elég nagy teljesítmény.

Miért látnánk szívesen a vásznon?

Sokan úgy gondolják, hogy valójában ő volt a címszereplő női variánsa a Loki című sorozatban, de mi ebben nem hiszünk. A csaj a megtestesült femme fatale és mivel azokat nagyon szeretjük, mindenképpen megérdemelne egy saját filmet.

Ki játszhatná?

Igaz, hogy egy ideje már nem hallottunk róla, de mi Charlotte McKinney-nél nem adnánk alább.

9. Dawn

Ki ő?

A születés és az újjászületés istennője Joseph Michael Linsner meglehetősen rendhagyó képregénysorozatában. Nem egyszerű csaj, hiszen mindenki máshogy látja, ennek megfelelően a képregény oldalain is több alakban ábrázolták. Általában persze nőként, pontosabban lélegzetelállító nőként találkozhatunk vele.

Miért látnánk szívesen a vásznon?

Mivel alakváltó, ezért a karakterét simán el lehetne játszatni akár a tavalyi brazil seggszépségverseny összes nevezőjével. Néznéd, mi?

Ki játszhatná?

A tavalyi brazil seggszépségverseny döntősei, vagy az ötven legszebb pornószínésznő. Nem kell szégyenlősködni!

10. Red Monika

Ki ő?

Egy csillagközi fejvadász és kalandor, akinek szemmel láthatóan van egy brutális szuperképessége: csekkold azt az epikus dekoltázst!

Miért látnánk szívesen a vásznon?

A galaxist járva nem hagy maga után mást, csak törött csontokat és sebzett férfiszíveket. Mindig harcra kész, mindig jókedvű és mindig kilátszik a bugyija.

Ki játszhatná?

Nekünk valamiért Christina Hendricks ugrott be.

Ez is érdekelhet:

Íme a tíz kedvenc kivégzés előtti filmes egysorosunk

Amikor már csak a ravaszt kell meghúzni, az akcióhősök mindig szakítanak néhány másodpercet valami menő odaköppintésre.

És ezt olvastad már?
Amikor megérint a prémium autózás érzése – A Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában
További cikkeink a témában