Ha össze akarunk gyűjteni tíz olyan kortárs színészt, aki zsigerből hozza az elemi maszkulinitást a vásznon, muszáj kiszórnunk a bohócokat, a selyemfiúkat, a hangembereket és az izomagyakat, legyenek ezek az Instagram világában bármennyire is népszerűek. Csak azok maradhatnak, akikből sugárzik a stílus, a karizma és a magabiztosság, az a megnyugtató általános kompetencia, ami kizárólag az igazi férfiak sajátja. Nálunk most ők tízen viszik a pálmát.

1. Jon Bernthal

Bernthal nagyon lassan jött divatba, de mostanra végre elfoglalta méltó helyét Hollywood jelesei között. Emberünknek olyan komoly a kisugárzása, hogy egyszer még egy számítógépes játék főgonoszának megalkotásához is kölcsönkérték az arcát és a hangját. A minap a GQ csinált vele interjút, melyben elmondta, hogy szerinte egy férfinak kötelessége, hogy szembenézzen a félelmeivel. Ennyi, jöhet is a lista első helyére!

2. Jon Hamm

Szintén egy későn érkező. Hamm 36 évesen kapta meg Don Draper szerepét az AMC Mad Men – Reklámőrültek című kultsorozatában, és onnantól nem volt megállás. A sztár egyik szuperképessége, hogy elképesztően jól áll neki az öltöny, bár ezzel a sármmal igazából még azt is elnéznék neki az emberek, ha farmerban és pólóban menne el az Oscar-gálára.

3. Josh Brolin

A következő nevezőnek már nem volt annyira nehéz dolga, hiszen James Brolin fiaként nem kellett túl sokáig kopogtatnia Hollywood kapuján. Aki ismeri a színészt, annak egyértelmű, mit keres a listán, aki pedig nem, annak csak annyit mondanánk, hogy amikor a Marvel elkezdte sorra venni, ki lehetne a legmegfelelőbb ember az univerzum felét egy csettintéssel kiirtó Thanos szerepére, Brolin neve már az első brainstormingon bekerült a kalapba.

4. Sam Elliott

Az örök cowboy már nem mai gyerek, de 77 év ide vagy oda, amikor Sam Elliott megjelenik a vásznon, valahogy mindenki tudja, hogy a csávó tutira olyat fog tenni vagy mondani, amitől még egy súlyosan fegyelmezetlen kamasz is vigyázzba vágná magát. Elliott az a fajta ember, aki valamiért már a megjelenésével kivívja a nézők tiszteletét.

5. Denzel Washington

Washington szinte az összes szerepében illetékes elvtárs. Általában jófiúkat játszik, akik mindig tudják, mit kell tenniük, amikor pedig nem, akkor letesz az asztalra egy olyan zseniális antagonistát, mint Alonso Harris, a Kiképzés bénítóan karizmatikus gonosza. Már a hatvanas éveit tapossa, de simán el tudjuk neki hinni, hogy Védelmezőként egy szemrebbenés nélkül képes lenne kiirtani az egész orosz maffiát egy tűzőgép segítségével.

6. Brad Pitt

Sajnos Pitt is beleszaladt egy nem túl szép válásba, amikor a nagyközönség is megtudta, hogy a színésznek egy időben alkoholproblémái voltak, de ha maradunk a sztár munkáinál, nem lehet tőle elvitatni, hogy elképesztően erős jelenléte van a vásznon. Pitt mostanában a kemény, szűkszavú típust hozza, de azt se felejtsük el, hogy 1999-ben megajándékozott minket a filmtörténelem legparádésabb alfahímével, Tyler Durdennel, amiért szinte alanyi jogon jár neki egy helyezés ebben a listában.

7. Idris Elba

Sokat elmond Idris Elbáról, hogy nagyon sokan őt szeretnék látni a következő James Bondként. Az pedig még ennél is beszédesebb, hogy a színész nem elégedett meg azzal, hogy általában kemény fickókat játszik, hiszen öt éve egy dokusorozat címszereplőjeként arra vállalkozott, hogy 12 hónap alatt profi harcművésszé képzi magát, majd szabályos meccsen szembeszáll egy igazi küzdősportolóval. Nemcsak végigcsinálta az egy évet, de a végén legyőzött egy nála fiatalabb és sokkal tapasztaltabb harcost.

8. Tom Hardy

Ha pont Hardy maradt volna ki a listából, teljesen jogosan jöttek volna a kommentek, hogy a Playernek elment a esze. A brit színész Hollywood megkerülhetetlen alfahímje, aki nemcsak a vásznon, de a magánéletében is odateszi magát, ha kell. Öt éve például saját maga vadászott le egy menekülő tolvajt Londonban, a sztorit pedig ennyivel kommentálta: „Elkaptam a faszfejet.” Van még kérdés?

9. Daniel Craig

Craig Hardyhoz hasonlóan magától értetődő tagja ennek a klubnak. Ex-Bondként valóban igazolatlan hiányzó lett volna, hiszen ő is egy olyan angol, akiből még akkor is sugárzik a férfiasság, amikor bogaras mesterdetektívet játszik, arról nem is beszélve, hogy emberünk még nem jelent meg úgy rendezvényen, hogy a szettje ne lett volna makulátlan.

10. Javier Bardem

Bardem arca az anyatermészet képzőművészeti remekműve, aminél faragni is nehezen lehetett volna markánsabbat. A bohókásabb karaktereket is jól hozza, mégis van benne valamiféle őserő, ami miatt simán el tudjuk neki hinni, hogy bárkit meg tud győzni bármiről, és a buli végén vele megy haza a parti legjobb nője.

Ez is érdekelhet:

Húsz zseniális filmes csajozós duma, ami akár még működhet is

Ha a filmművészet jeleseihez fordulnál csajozási tippekért, szívesen támogatjuk a projektet.

(képek: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Ez a srác nem simán utcazenész, hanem utcazseni

Mi is nehezen hisszük, de igaz: Deadpool és Rozsomák sört reklámoznak

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés