Ne állj bután Sopronban! Nem tudod, miről játsszák majd a legtöbb számot? Nem tudod, mik a legutóbbi slágerek? Segítünk!

Arctic Monkeys: AM

Nincs mese, a tavalyi év egyik legjobb, ha nem A legjobb lemeze. Kész örömünnep, hogy eljátsszák nekünk vasárnap élőben a Nagyszínpadon ezt a rettenetesen feszes, emlékezetes dalokkal teli csodát. A többek között Josh Homme segítségével felvett, ötödik Arctic Monkeys sorlemezt előszeretettel szerepeltették a 2013-as év legjobb albumainak listáján előkelő helyeken, az NME például máris minden idők 500 legjobb korongja közé sorolta, a Q pedig fel is tette a legjobbnak járó koronát a fejére.

Erre sikíts: Do I Wanna Know?, R U Mine?. Arabella, Why'd You Call Me When You're High?, Snap Out Of It

Woodkid: The Golden Age

Yoann Lemoine egy darabig zseniális kliprendezőként dolgozott, egészen addig, amig kedve nem szottyant Woodkid néven egy olyan zenei produkciót rittyenteni, amitől rengeteg száj maradt tátva. A teljesen egyedi hangszerelésű dalok közül az Iron azonnal ütött, majd jött a többi mestermű, amik élőben annyira elementáris erővel szólnak, hogy ha valaki kihagyja a Woodkid-bulit, és esetleg a Szigeten sem látta tavaly, az komoly hibát vét. Hajnali egy, Petőfi színpad, szerda.

Erre sikíts: Iron, Run Boy Run, I Love You

MGMT: MGMT

Bár az MGMT első lemezének színvonalát sosem érte el, azért az Oracular Spectacular után is készített elég jó albumokat. A második, Congratulations mondhatni, nem volt valami slágeres, és badarság lenne azt mondani, hogy legutóbbi, saját nevükre keresztelt lemezük is egy megjegyezhető dalorgia lenne. A totálisan elszállós szerzemények tömkelegét tartalmazó MGMT-vel eléggé megosztották a rajongóikat, a koncert előtt mégis ezt kell elővenned, ha jót akarsz magadnak. Olyan zene ez, amihez drogok sem kellenek. Ez maga olyan, mint valami zenei bélyeg. Ha érdekel, akkor szerdán a Nagyszínpadon is elhúzzák a nótádat 19:15-től.

Erre sikíts: Your Life Is a Lie, Alien Days

You Me At Six: Cavalier Youth

Ha valaki, hát a You Me At Six biztosan jó bulit csinál majd a Nagyszínpadon július 5-én, szombaton 17:30-tól. Azért merészelünk ilyeneket állítani, mert az ultrakönnyen befogadható, brutálisan amerikai, de nagyon szerethető Cavalier Youth-lemezről el sem hinnéd, hogy egy brit banda hozta össze. Az egyre inkább a nagyobb stadionok közönsége felé kacsintgató ötösfogat minden bizonnyal az idén januárban megjelent művéről játszik majd dögivel, úgyhogy tedd be a lejátszóba, hadd pörögjön. Napsütés mellé remek lesz.

Erre sikíts: Lived A Lie, Fresh Start Fever, Cold Night

The Afghan Whigs: Do To The Beast

Finomságokra érzékenyeknek valóságos örömünnep volt, hogy Greg Dulliék a teljességgel zseniális 1998-as 1965 című album után új lemezt rögzítettek, arra pedig gondolni sem mertünk, hogy ezt a lemezt élőben is hallhatjuk a VOLT-on majd. És tessék, július 5. Petőfi Rádió színpad, 18:40. Hihetetlen. Ráadásul a Do To The Beast pontosan annyira szexi és füstös, mint amilyennek egy jó Afghan Whigs-lemeznek lennie kell, az első pillanatától az utolsóig magával ránt. Érik az év koncertje gyanú.

Erre sikíts: Algiers, The Lottery

Morcheeba: Head Up High

A Morcheeba újra visszatér a Nagyszínpadra július 2-án 17:30-kor, régebben gyakorlatilag kirobbanthatatlanok voltak a Szigetről, de Skye Edwards távozása után már be kellett érniük a kisebb fellépőhelyekkel. Skye visszatért, egy viszonylag sikertelen lemez (Blood Like Lemonade) utáni Head Up High már remek formában mutatja a bandát, akár láttad őket legutóbb 2013-ban a PeCsában, akár nem, ha szereted őket, a játékos új albumot pörgesd le néhányszor VOLT-bulijuk előtt.

Erre sikíts: Gimme Your Love

Icona Pop: This Is...

Körülbelül a semmiből érkezett ez a svéd csajduó, de egyből egy olyan slágert adtak a világnak, amire kedélyesen elszeletelgethetett a világ egy egész nyáron keresztül. Az a nyár már elmúlt, de az I Love It megmaradt nekünk, és mivel 2013-ban a nemzetközi áttörést is sikerrel abszolválta Caroline Hjelt és Aino Jawo, tárt karokkal fogadjuk őket a VOLT-on világsztárokként. Mindenki vegye fel a táncos cipőit július 2-án, a Petőfi Rádió színpadán indul majd a parédé.

Erre sikíts: I Love It, We Got The World, Girlfriend

Birdy: Fire Within

Pofátlanul fiatalon, 15 évesen jelentette meg első lemezét Birdy címmel Jasmine van der Bogaerde, a debüt album csak zongorás, melankolikus feldolgozásokat tartalmazott, vitték is, mint a cukrot. A folytatás, a tavaly megjelent Fire Within esetében már picit más volt a helyzet, mert a csak saját dalokkal telepakolt album elrugaszkodott az egyszálzongorás felállástól, de jól sült el a művelet, a Wings-t rongyosra játszották a rádiók, és a még mindig csak 18 éves leányzó már Christina Perrivel turnézik a világban. Sopronban az OTP Junior - Petőfi Rádió színpadon láthatod július 4-én 18:40-től.

Erre sikíts: Wings, Light Me Up, Words As Weapons

Karnivool: Assymetry

Ha ott voltál a Parkban a Karnivool 2013-as koncertjén, akkor nagyon várod már, hogy újra láthasd Ian Kenny utánozhatatlanul furcsa, de szuggesztív mozgását a Petőfi színpadon július 4-én 23:20-tól. Azóta kijött az akkor beharangozott új lemez is, az Assymetry, ami kellően agyas munka lett jó szokásukhoz híven. Főleg a Tool-fanatikusok szívét melengeti ez a lemez is, de bárki bátran megpróbálkozhat vele, aki a progresszív szó hallatától nem feltétlenül a véget nem érő gitárszólók tengerében akar megmártózni.

Erre sikíts: Eidolon, We Are

Foals: Holy Fire

Nem valószínű, hogy nem hallottad, de a rajongókat erősen megosztó Holy Fire-t bizony elő kell venni újra, mert a Foalst stadionzenekarrá emelő lemez bizony egyáltalán nem rossz, sőt. Persze aki az első lemezre, az Antidotes-ra esküszik, az nehezen értheti meg, mivé lett kedvenc bandája, de a nagyon is kommerciális, azonban ettől még nem rossz daloknak igenis súlya van, és úgy szórakoztatnak, mint nem sok lemez 2013-ból.

Erre sikíts: Inhaler, My Number, Bad Habit, Late Night

És ezt olvastad már?
Emberek, akik jól tették, hogy bukósisakot viseltek, és mások, akik jól tették volna
További cikkeink a témában