Nem csak a fesztiválokon szeletelhetsz különböző világsztárok koncertjeire. Lássuk, kik lépnek fel Budapesten a tikkasztó hőség hónapjaiban a főváros legnépszerűbb koncerthelyszínein!

Pet Shop Boys

Budapest Park, július 7.

Több mint harminc év bőven elegendő volt arra, hogy bebizonyosodjon: ha az elektronikus popzenéről van szó, kevés nagyszerűbb előadó van a Pet Shop Boysnál. Tizenkét nagylemez, számtalan kritikai és közönségdíj, valamint fergeteges hangulatú koncertek végeláthatatlan sora övezi a londoni duó kiváló zenében lubickoló életművét, amelyet hamarosan ismét testközelből elemezhet a magyar közönség: a legendaszámba menő formáció ugyanis július 7-én Budapesten lép fel, méghozzá a Budapest Park színpadán.

Belépők: 8900 Ft (elővétel), 11 900 Ft (helyszínen)

Soulfly

Budapest Park, június 24.

Hölgyek és urak, történelmi pillanat következik, Max Cavalera ugyanis most játszik először a fővárosban fiával, a dobos Zyonnal. A jég most megtörik, a Park színpadán lép fel a Soulfly, vélhetően egyáltalán nem szerény mennyiségű néző előtt nyomják le legutóbbi lemezük, a Savages dalait.

Belépők: 4999 Ft (elővétel), 5999 Ft (helyszínen)

Dropkick Murphys

Budapest Park, június 17.

Ha azt hiszed, hogy a nyár semmilyen újdonságot sem tartogat, és francia királyként görgeted a telefonodon a nem kívánt eseményeket, amikre meghívtak, akkor itt most meg is állhatsz, hiszen június 17-én mindössze a második magyarországi koncertjét adja a Park színpadán a Dropkick Murphys!

Belépők: 4699 Ft (elővétel), 5499 Ft (helyszínen)

Joss Stone

Budapest Park, július 29.

Remek alkalom kívánkozik arra július 29-én a Budapest Park színpadán, hogy egy forró hangulatú koncert keretében lerójuk tiszteletünket a művésznő előtt, aki annyi ideje bűvöl el minket markáns és erőteljes, mégis nőies előadásmódjával – melyből az utókor könnyűzenéje is merített egy óriási kanállal.

Belépők: 6900 Ft (elővétel), 7900 Ft (helyszínen)

Crowbar

A38, június 16.

A legsúlyosabb déli doom metál-brigád, a New Orleans-i sludge elátkozott ősforrása, a Crowbar ismét Budapesten! Egy koncert azoknak, akik túlélték Kirk Windstein és csapata korábbi sújtásait. Egy koncert azoknak, akik az ítéletnapig tudnak vitatkozni azon, hogy Down vagy Crowbar. Egy koncert azoknak, akik velünk együtt döbbennek meg azon, hogy a Crowbar fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepli. Egy koncert azoknak, akik velünk együtt várják az új lemezt.

Belépők: 3200 Ft (elővétel), 3500 Ft (helyszínen)

The Naked and Famous

A38, június 25.

Bár az új-zélandi dreampop-csapat, a The Naked And Famous jelenleg éppen az Imagine Dragons amerikai arénaturnéján előzenekaroskodik, ez hamarosan véget ér, és a The Naked And Famous folytathatja legutóbbi lemezének koncertkörútját – ezúttal Európában, így Budapesten, az A38 Hajón is. Az In Rolling Waves legalább olyan jó lemez, mint a berobbanást hozó 2010-es Passive Me, Aggressive You, úgyhogy igazán nagyszerű klubkoncertre lehet készülni. Előttük bemelegít az ugyancsak új-zélandi és nagyszerű Black City Lights.

Belépők: 4500 Ft (elővétel), 4900 Ft (helyszínen)

Top Gear Live

Papp László Sportaréna, július 1.

Bár nem koncertről van szó, mégis kötelességünk itt örvendezni amiatt, hogy ötévnyi turnézás után, a díjnyertes tévéműsoron alapuló és óriási népszerűségnek örvendő autós show végre Budapesten is látható lesz! A világ legnagyobb autós show-ja, amiben Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May és a titokzatos sofőr, Stig is szerepel, most először érkezik hazánkba. A show látványos mutatványaival, szuperverda-parádéjával és a legabszurdabb átalakításokon átesett autóival a Budapest Arénában lesz látható, csak egyetlen napig, 2014. július 1-jén.

Belépők: 9900 Ft - 33 000 Ft-ig

Gogol Bordello

Budapest Park, június 14.

A Gogol Bordello jelenleg nyolc tagot – hét urat és egy hölgyet – számláló csapata tavaly megjelentetett Pura Vida Conspiracy névre hallgató lemezének kapcsán érkezik újra Budapestre.

Belépők: 6500 Ft (elővétel), 7500 Ft (helyszínen)

The Black Lips

Akvárium, augusztus 2.

A Black Lips sokak szerint a világ egyik legjobb koncertzenekara, és ennek mi nagyon örülünk, hiszen erről nemsokára mi is megbizonyosodhatunk Magyarországon. Az atlantai garázspunk csapatban minden megvan, amitől gyönyörű a punk és a rock and roll: deviancia, önpusztítás és állati menő számok, ráadásul a márciusban megjelenő Underneath the Rainbow lemezükkel jönnek. Előzenekar a Middlemist Red.

Belépők: 3000 Ft (elővétel), 3500 Ft (helyszínen)

Rebecca Ferguson

Akvárium, július 9.

Aki eljön, egész biztosan mesélheti majd évek múlva, hogy ott volt, amikor Rebecca még az Erzsébet téren lépett fel a NagyHallban, mert a második albumával az USA-ban is robbantó soul énekesnőt valószínűleg utoljára látjuk csaknem testközelből egy klubkoncerten.

Belépők: 7500 Ft (elővétel), 8900 Ft (helyszínen)

Alter Bridge

Petőfi Csarnok, június 11.

2004-ben jött létre az Alter Bridge, mely voltaképpen az Egyesült Államokban rendkívüli népszerűségnek örvendő Creed zenészeiből áll, akikhez az a Myles Kennedy csatlakozott énekesként, aki tavaly Slash oldalán nyűgözte le a magyar közönséget kifogástalan énekhangjával. Myles és a zenekar gitárosa, Mike Tremonti remek dalszerző párosnak bizonyult, így a hard rock / metal zenekar népszerűsége is egyre magasabbra emelkedik. A tíz éve működő amerikai zenekar egy töretlenül sikeres karrier csúcsán, új lemezzel érkezik a magyar fővárosba: június 11-én a Petőfi Csarnokban játszanak.

Belépők: 9900 Ft

Sick Of It All

Budapest Park, július 22.

Az idei szezon sem maradhat hardcore/punk buli nélkül a Parkban, így hát vésd be a naptárba, hogy július 22-én hosszú kihagyást követően ismét Budapestre látogat a NYHC legenda, a Sick Of It All.

Belépők: 2999 Ft (június 22-éig), 3699 Ft (július 21-éig), 4499 Ft (helyszínen)

Asian Dub Foundation

Budapest Park, július 19.

Ki ne ismerné az Asian Dub Foundation zenekart? Hiszen 1993 óta töretlenül ott vannak az élvonalban a jól ismert rapcore, dub, punk, ragga zenéjükkel. Az évek során a tagok néha cserélődtek, most azonban (és ez az igazán nagy hír) újból együtt zenél a Budapest Park nagyszínpadán a többiekkel Ghetto Priest és Ani Das.  Sőt egy új zenésszel is bővül a csapat Nathan „flutebox” Lee-vel.

Belépők: 2999 Ft (early bird), 4499 Ft (elővétel), 5499 Ft (helyszínen)

HIM

Budapest Park, július 24.

Igen régóta nem járt nálunk Ville Valo és finn bandája, a Park azonban elhozza nekünk őket július 24-én, hogy már Amerikában is befutott bandaként láthassuk őket viszont. A program valószínűsíthetően a legnagyobb slágerek mellett a tavalyi album, a Tears on Tape dalai lesznek, amely remek kritikai fogadtatásban részesült.

Belépők: 5999 Ft (elővétel), 6999 Ft (helyszínen)

Dream Theater

Budapest Park, július 26.

Mi sem mutatja jobban a progresszív rock évtizedeken átívelő népszerűségét, mint hogy a műfajnak még a XXI. században is akad egy kivételesen elismert zászlóvivője. Nem más ez, mint az Egyesült Államokból induló Dream Theater, amely legutóbbi lemezének népszerűsítése keretében érkezik július 26-án egy újabb rendkívüli koncerttel Budapestre – ezúttal egyenesen a Budapest Park színpadára.

Belépők: 9500 Ft (elővétel)

És ezt olvastad már?
Nyomorult karácsonyfát sikerült felállítani a londoni Trafalgar Square-en