Először jöttek a hipszterek, aztán a szakállinvázió. Hirtelen mindenki rájött, hogy sokkal jobban néz ki szakállal, még az is, aki amúgy ebben hatalmasat tévedett. Közben a bajusz másodlagos szereplő lett az ajkak alatt burjánzó arcszőrzet mellett (vagyis felett), pedig vannak férfiak, akiknek jobban áll a csak bajusz, mintha az állukat is szőr mögé rejtenék. A movember tiszteletére mutatunk rögtön húsz ilyet, hátha neked is megjön a kedved egy újrafazonírozáshoz.

1. Tom Selleck

Nem volt kérdés, kivel kezdjük a sort. Magnum, vagyis Tom Selleck bajsza minden filmes bajszok esszenciája. Uralkodjon örökkön-örökké!

2. Burt Reynolds

Burt Reynolds a Smokey és a Bandita idején jutott el a csúcsra bajuszilag.

3. Will Ferrell

Helyesebb lett volna, ha Ferrell helyett annak a karakternek a nevét írjuk ki, melynek a komikus köszönheti, hogy ezen a listán szerepel: Ron Burgundy bajusza (és haja) olyan, mintha Zeusz teremtette volna.

4. Sam Elliott

Sam Elliott soha nem merészkedett kamera elé csupasz arccal. Selleck mellett ő a másik olyan színész, akinek egyértelműen ez a szexepilje.

5. Zenthe Ferenc

A Tenkes kapitánya feleolyan stramm sem lett volna bajusz nélkül. Tessék csak megnézni, a Szomszédok idején már hiányzik Zenthe Ferenc arcáról a szőr. Naná, hogy kapitány helyett már csak Taki bácsit játszhatta el.

6. Sean Connery

Connerynek igazából ugyanolyan jól állt a csupasz arc, mint a csak bajusz és a bajusz-szakáll felállás, de azért egyértelműen itt a helye.

7. Hulk Hogan

Okés, a szőke Hulk csak és kizárólag szutyok filmekben szerepelt, de ennek ellenére sem a bajuszt, sem a férfiasságot nem lehet tőle elvitatni.

8. Clark Gable

Az Elfújta a szél Rhett Butlere korának egyértelmű szexszimbóluma volt, amit a sztár nemcsak az alakításának, de szemtelen bajszának is köszönhetett.

9. Eddie Murphy

Láttuk már bajusz nélkül, de olyankor az ember csak kényelmetlenül fészkelődik a székében.

10. Daniel Day Lewis

A Vérző olaj című filmet is említhetnénk, de Day Lewis szerintünk Scorsese New York bandái című mozijában maxolta ki ezt a bajusz dolgot.

11. Nick Offerman

Nick Offerman egy igazi vadállatot nevelgetett az orra alatt. Sárgulunk az irigységtől.

12. Henry Cavill

Ha Zack Snydernek és Joss Whedonnak lett volna vér a pucájában, tutira nem tüntették volna el Cavill arcáról azt a bajuszt, amit a színész a Mission: Impossible - Utóhatás forgatására növesztett. A bajuszos Superman sem mentette volna meg Az Igazság Ligája című tragédiát, de legalább jól szórakoztunk volna.

13. Sacha Baron Cohen

Kazah nép nagy fehér gyermekének lenni hatalmas fényességes bajusz Kazahsztán szorgalmas népének dicsőségére.

14. Charles Bronson

Bronson az egyik legkeményebb színész, aki valaha kamera elé került. Esetében a bajusz csak másodlagos, de azért nem lehet nem észrevenni.

15. Kurt Russell

Az a bajusz, ami az Aljas nyolcas alatt Kurt Russell arcát díszítette, egészen egyszerűen fenséges volt. Bocsánat, de ezúttal nem lehet kisebb szavakat használni!

16. Kenneth Branagh

A Gyilkosság az Orient expresszen 2017-es remake-je nem volt különösebben nagy durranás, de Hercule Poirot bajsza azért vitte a prímet. Még azt a kis szakállt is megbocsájtjuk neki.

17. Danny Trejo

A bajusz annyira egybeforrt Danny Trejo arcával – bocsánat! – hogy nélküle bajosan ismernénk meg.

18. Robert Redford

Redford nem gyakran nyomult arcszőrzettel, de a Sundance kölyökként annyira megcsinálta, hogy igazából onnan már nem is volt hová fejlődni.

19. Samuel L. Jackson

Jackson a Ponyvaregény Jules-aként mind hajkoronában, mind barkóban, mind bajuszban felrakta magát a térképre, és azóta sem sikerült letörölni onnan.

20. Danny Glover

Oké, hogy Roger Murtaugh öreg volt már ahhoz a szarhoz, de a bajusz úgy állt neki, mint egy kortalan férfiistennek.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés