Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A dopping útja alig 40 perces, de ennyi idő alatt is megtesz mindent, hogy sírva röhögj a Tour de France-on.

Nagy rajongói vagyunk Andy Samberg és barátai, avagy a Lonely Island őrületeinek, és a mai napig fáj, hogy hihetetlen nagyot bukott filmjük, a Popsztár - Soha ne állj le a soha le nem állással, hiszen akár igazi klasszikus is lehetett volna, mint ahogy az is, csak hát éppen a nézők nem ültek be rá a mozikba. Samberg ezúttal barátai nélkül tért vissza egy hasonlóan ügyes HBO-s paródiafilmmel, a Tour de Pharmacyval, ami ilyen rövid idő alatt annyira maximumra tekeri az őrületet, hogy az egy teljes filmre is elég lenne.

A történet minden idők legelcseszettebb Tour de France-futamáról szól, amelyben végül csak öt versenyző marad, és ők is legalább annyira tiszták, mint a sár. Áldoksi stílusban folynak a történések, egyből megtudjuk, hogy a Csodás Ötös egyike, a legendás Juju Pepe (Orlando Bloom) belehalt a versenybe, mert maradjunk annyiban, hogy volt némi vér is az anyagok között, ami az ereiben keringett. Ott volt még az első feka bringás, Slim Robinson (Daveed Diggs), aki akkora legendákat inspirált, mint Mike Tyson. Adrianna Baton (Julia Ormond) női kerékpáros is befér a bandába, akinek elege lett abból, hogy ez a férfiak sportja, így férfinak öltözik (Freddie Highmore), hogy elinduljon a versenyen. A negyedik versenyző a rettenetesen kigyúrt Gustav Ditters (John Cena), aki extra szerek nélkül egy év alatt kb. nyolcvan kiló izmot pakolt magára. Nyilván. És végül itt van a szupersztár, a nigériai Marty Hass (Andy Samberg), akit Nigéria gyűlöl, talán azért, mert egész gyerekkorában csak fehér srácokkal lógott, gazdag volt, és buta, mint a tök.

Közülük valakinek győznie kell, közben pedig fény derül a Tour de France mocskos kis doppingjátszmáira, néha kifejezetten vulgáris módon, repkednek a pöcsök mindenfelé, néha kifejezetten ordenáré módon, de valahogy ennek a filmnek még ezt is meg lehet bocsátani. Azért lehet megbocsátani, mert a kifejezetten olcsó poénok mellett többnyire annyira nyakatekert és ezáltal nagyon vicces gegekkel megy végig a sztorin, amilyeneket nagyon ritkán látni. Egyszerre rettenetesen intelligens és rettenetesen olcsó. És ez valami egészen elképesztően működőképes elegyet alkot, hiszen az arányok nagyon jól vannak belőve.

A dopping útja ráadásul tele van sztárokkal, az áldoksiban megszólal a Csodás Ötös idősebb változatban is (Jeff Goldblum, Danny Glover, Dolph Lundgren), epizódszerepekben pedig olyan nagyságok kapnak zseniális pillanatokat, mint Kevin Bacon, J.J. Abrams, Mike Tyson, vagy James Marsden. És ami a legjobb, hogy nagyon sokan életük alakítását hozzák komédiában.

Orlando Bloom például soha életében nem volt ennyire jó, John Cenáról pedig a remek Trainwreck után most még jobban kiderül, hogy vérbeli komikus, és sokkal több vígjátékban kellene őt alkalmazni. A filmnek két hibája van csak. Az egyik, hogy túl rövid, a másik, hogy Lance Armstrong bár egy irdatlan nagy poént kap, ezt a poént valamiért addig erőltetik a filmben, amíg kínossá nem kezd válni a jelenléte. Mindegy, így is az év egyik legjobb vígjátéka lesz a Tour de Pharmacy, amit csak az HBO-n és az HBO GO-n láthatsz, de ott mindenképpen nézd meg, ha jót akarsz magadnak.

8
  • Orlando Bloom és John Cena egyenesen zseniálisak
  • Teljesen nyakatekert, intelligens és ordenáré poénok működnek együtt benne
  • Armstrong vonala egy idő után rettenetesen erőltetett

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.