Tökéletes kezdőrúgást mutatott be a Trónok harca hetedik évada

Megérkezett a nyár, és vele együtt a tél – az előbbi a tévé képernyőjének itteni, az utóbbi annak a másik oldalán. Az a helyzet, hogy rajongók vagyunk, így mi is a közé a több millió ember közé tartozunk, akik már tűkön ülve várták a Game of Thrones utolsó előtti évadát.

Az HBO ezzel a sorozattal megalkotta a tévézés történetének egyik legjobban felépített univerzumát. Nem kell attól tartanod, hogy a Trónok harca-élményt elrontja valamilyen következetlenség, indokolatlanul viselkedő karakter vagy arcba mászó baki, hiszen az eddigi hat évad már-már tökéletes koordinátarendszert rajzolt a sztori számára.

A tavalyi szériával a készítők azt is megmutatták, hogy könnyedén képesek olyan látványt és feszültséget létrehozni, mely még az egész estés nagyjátékfilmeket is sírva zavarja haza. Spórolniuk sem kell, hiszen a sorozat irgalmatlan pénzeket hoz a konyhára, így az effektek utolsó pixelje, a jelmezek varrásain minden eldugott öltés úgy néz ki, ahogy annak ki kell néznie.

A show mostanra megérett, mint egy jó bor. Eljutottunk odáig, hogy már nincs érdektelen közjáték vagy időhúzás. A sztori annyira feszes, a karakterek annyira kimunkáltak, hogy minden nézésnek, minden szónak súlya van. Az első rész ráadásul egy olyan felütéssel indul, hogy már a főcím előtt katapultál a néző vérnyomása.

A nyitó epizód érezhetően a sorozat történetének legmozgalmasabb évadának ágyaz meg. Immár az összes lényegesebb szereplő egy földrészen gyülekezik, a motivációk letisztultak, a főszereplők személyiségfejlődése finisbe ért, az alkotóknak így nem maradt más dolguk, mint egymásnak ereszteni az itt-ott felgyűlt indulatokat. Közben természetesen az Éjkirály is közeleg, ami pedig még veszélyesebbé teszi a szitut, hogy ezzel sokan még csak nincsenek is tisztában.

Kapunk az arcunkba néhány egész komoly fanservice-pillanatot is – a sokat emlegetett Ed Sheeran-cameo mondjuk totálisan komolytalan –, a gore-ra éhes rajongók pedig elégedetten nyugtázhatják, hogy a sorozat még nem felejtette el, hogyan lehet stílusosan tocsogni a belekben.

Nagyon úgy tűnik, hogy a hetedik évad olyan lesz, mint egy igazi Best of Trónok harca-válogatás. Most néhány – egészen pontosan hét – hétig egy kicsit kevésbé fogjuk utálni a hétfőket. Egy órával korábban kelünk, hogy az HBO GO-t beizzítva még azelőtt bevizsgálhassuk az aktuális részt, hogy szembe jönne valami Kárász Róbert-féle ordas spoiler.

Ezt tettük ma is, amit láttunk, azzal pedig elégedettebbek vagyunk, mint Arya Stark Walder Frey torkának elvágása után.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon