Lassan összeállni látszik az Az második felvonásának szereplőgárdája. Még jó, hiszen a filmet júliusban elkezdik forgatni Torontóban. Mondjuk, mit érdemes tudni a készülő horrorról.

Ha láttad az első részt, valószínűleg nagyon örülsz annak, hogy jön a folytatás, hiszen az Az a tavalyi év egyik legkellemesebb meglepetése volt. Amellett, hogy az egyik legjobb Stephen King-feldolgozás (nekünk továbbra is a Stanley Kubrick-féle Ragyogás az etalon), a legjövedelmezőbb is egyben, nem volt kérdés hát, hogy a Warner nekilát a folytatásnak is, mely 27 évet ugrik az időben, és a Vesztesek Klubjának immár felnőtt tagjaira küldi rá ismét a gyilkos bohócot.

A rendező marad Andrés Muschietti, a szkriptet pedig az első rész három forgatókönyvírója közül az egyik, Gary Dauberman hozza össze.

Ennél kicsit érdekesebb, hogy kik játsszák majd az első részben megismert gyerekek felnőtt verzióit. A Warner is meglepődött azon, hogy az első fejezet 35 milliós befektetésből 700 milliós bevételt produkált világszinten, ezért a másodikba egy kicsit több pénzt fog beletolni, ami nemcsak nagyobb rendezői mozgásteret, de egyúttal világsztár színészeket is jelent.

Azt már tudjuk, hogy a felcseperedett Beverly-t Jessica Chastain fogja alakítani...

...most pedig úgy tűnik, hogy két másik nagyágyú is csatlakozik a stábhoz. A Variety ugyanis úgy tudja, hogy a Warner Richie szerepére Bill Hadert...

...Bill szerepére pedig James McAvoy-t szemelte ki.

Mivel a büdzsé ezúttal nem olyan szűkös, mint legutóbb, és a producerek nincsenek súlyos spórolásra kényszerítve, nem az anyagiak fogják visszatartani a két színészt, hogy igent mondjanak a felkérésre.

Már azt is tudjuk, hogy mikor érkezik a film: Pennywise 2019. szeptember 6-án tér vissza a mozikba.

És ezt olvastad már?
Nem fogsz ráismerni az Addams Familyre a Netflix sorozatának első előzetesében