Természetesen nagyon közel áll a szívünkhöz az eredeti Star Wars-trilógia, de azért azt el kell ismernünk, hogy az a párbaj, amit Darth Vader nyom le Obi-Wannal a negyedik epizódban, mai szemmel nézve már inkább gagyi, mint menő.

Annál is inkább, mert az első epizódban, ami elméletileg 32 évvel játszódik az Egy új remény előtt, olyan profin nyomták a Jedik, hogy szemmel alig tudjuk követni a trükkjeiket. Aztán a sztori szerint eltelik három évtized, és a korábban istentelen nagy fénykard-mágusok visszamennek az oviba.

Nem vicc, nézd csak meg!

Ha gyerekként láttad ezt a jelenetet utoljára, biztosan sokkal vagányabbra emlékszel, de ez a csúnya igazság: Vader is Obi-Wan minden koncepciót nélkülöző hadonászása fölött bizony rendesen eljárt az idő.

Még szerencse, hogy vannak olyan megszállott rajongók, akik hajlandóak nem kevés munkaórát beleölni abba, hogy felhúzzák ezt a beporosodott párbajt mai szintre. A teljes jelenet készülőben, de már most meg tudtak mutatni egy rövidebb teasert, hogy tudjuk, mire számíthatunk.

Ez igen menő lesz!

És ezt olvastad már?
Tíz elhíresült emberrablási ügy a sztárvilágból