Nem volt PS3-ad? Azt sem tudod, mi az az Uncharted? Akkor tessék a kasszához fáradni ezért a pakkért, mert kötelező darab.

És most ugorjunk vissza a távoli múltba, amikor megjelent egy konzol, bizonyos Playstation 3. Jó egy évvel a gép piacra dobása után jelent meg rá egy játék, amiben egy bizonyos Nathan Drake küldött el az anyjába egy bizonyos Lara Croftot, az Uncharted: Drake’s Fortune ugyanis sok elemében a Tomb Raiderre emlékeztetett, de jóval pörgősebb, akciódúsabb és nem utolsósorban jobban kezelhetőbb volt a csöcsös régészcsaj kalandozásainál. Az Uncharted megvett minket kilóra, és akkor még nem is tudtuk, hogy az első, egyébként remek rész lesz a leggyengébb a szériában, a második epizódot egyenesen fantasztikusra, a harmadikat pedig a generációhoz képest lélegzetelállítóan szépre formálták a Naughty Dognál azok a csodálatos kezek. És hamarosan jön a negyedik nekifutás is, ami az előzetesek alapján nagyjából tökéletes lesz.

De mivel jön a negyedik, az A Thief’s End jövő tavasszal (március 18-án), érdemes átvenni újgenerácós PS-en is, hogy mi történt ezzel a díszférfival és kedves barátaival, hátha valaki tényleg XBOX-ról váltott PS-re most, és ugyebár mivel Playstation-exkluzív sorozatról van szó, esetleg halvány lila fogalma sincs, miért párásodik be mindenki szeme, amikor említésre kerül az Uncharted. Ehhez az újrakiadáshoz persze szükség volt némi felújításra is, és hála istennek nem követték el azt a hibát, hogy egy-két hónapos eltéréssel, egyenként adják ki az epizódokat. Egyben, egy játék áráért, felújítva, irdatlan mennyiségű játékóra minden idők egyik legjobb akciójáték-franchise-ával. Annyira jó lesz nekünk. Ugye?

Az attól függ, honnan nézzük. Az Uncharted: The Nathan Drake Collectiontől nem szabad szinte semmi újdonságot sem várni. Egyjátékos módokban tárul fel előtted Nathan Drake laza világa, ami grafikailag is igyekezik megfelelni a jelenkor követelményeinek. Nem feltétlenül mindig sikerült nagyon jól a művelet, bizonyos pontokon úgy tűnik, mintha az eredeti játékot látnánk 1080p-ben, de azért többször látszik a felújítást végző Bluepoint munkája, sokkal szebb, részletesebb textúrákat kapott az Uncharted mindhárom része, ráadásul folyamatosan 60 FPS-en fut a játék, és bizony ennél nem is kívánhatnánk többet.

Hogy azért mégis akadjon valamiféle újdonság, bekerült egy Speed Run-mód, friss nehézségi szint a beteg játékosoknak, egy fotómód és nagyjából semmi más. Se extrák, se semmi. És tulajdonképpen nem is baj. Sokkal jobb, hogy egy lemezen rajta van mindhárom cím, ráadásul három olyan játékról beszélünk, amelyek egyenként is óriásiak a saját kategóriájukon belül.

Na de milyenek is ezek a játékok? Nathan Drake akció-kalandjai minden tekintetben a Tomb Raider-vonalról indítanak, de mellőzik Lara Croft ugrálós lövöldözéseinek minden hibáját, nincs pixelre kiszámított ugrás, nincs béna harcrendszer, gázos kameraállások, sőt, töketlenség sincs. Drake brutál laza, megkapja a nőket, jó beszólásai vannak és mindig győz. Már a második résztől kezdve marha jó a harcrendszer, a történeteket pedig rengeteg A-kategóriás hollywoodi film megirigyelhetné, fordulatosak, jól néznek ki, nagyjából mehetnének a vászonra úgy, ahogy vannak.

Magyarul ha valamilyen oknál fogva lemaradtál volna az Uncharted-szériáról, akkor ezzel a szépen felújított, 60 FPS-sel futó, a három PS3-as epizódot tartalmazó pakkot be kell szerezned. Hosszú időre leültet, és minden egyes pillanatát imádni fogod. Ha meg csak újra szeretnéd játszani a negyedik előtt az első három részt, hagyd a PS3-at, ez a pakk jobb választás. Megéri a pénzét.

9
  • Szinte semmi extra tartalom, de így legalább egy lemezre ráfért mindhárom Uncharted
  • A felújítás elég pofásan sikerült
  • Három nagyon jó játék egy áráért

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon