Amíg az a latexruci annyira szexin feszül Kate Beckinsale-en, biztosan jönnek még az Underworld-filmek. Csak ez nekünk már nem biztos, hogy annyira jó lesz, ha így folytatódik.

Az első Underworld-film korrekt guilty pleasure akciófilm volt 2003-ban, és bár maradandó élményeket nem okozott, azért a kék szűrővel vásznakra küldött vámpír-vérfarkas, bocsánat, likán hacacáré elég kellemes volt ahhoz, hogy megnézzük az egyébként korrekt folytatását is 2006-ban. Csak aztán meg kellett volna állni. A harmadik és a negyedik rész már elég kevés izgalmat hozott, de bíztunk benne, hogy talán majd az ötödik helyrehozza a széria renoméját, ami egyébként sem volt túlságosan fényes.

De nagyon nem így történt. A Blood Wars visszahozza közénk Selene-t (Kate Beckinsale) jó öreg likángyilkoló szerepkörébe, de egy épkézláb forgatókönyvet nem sikerült írni erre a körre, és még nem is ez a legnagyobb baj, hiszen ez egy látványos akciófilmnél néha nem is feltétlenül zavaró. De nincs ebben a filmben semmi. Nincs látvány, nincs akció, és színészi játék is alig. Már megint jönnek a likánok, nekifutnak a vámpíroknak, és mindenki elárul mindenkit. Ezt láttuk már párszor, de még ezt is megkajálnánk, ha jól lenne tálalva.

Az Underworld: Vérözön viszont sajnos azt a keveset sem tálalja jól, amit kínálni tud. A fiatal színészek borzasztóak, főleg Theo James, aki olyan, mintha egy C-kategóriás tévésorozat karakterét kapta volna meg, cserébe ő nem is játssza el jobban, mint egy C-kategóriás tévésorozat színésze. A film végi akciójelenetben konkrétan csücsörítve öli az ellent, a teremben többen felröhögtek, egyesek tapsoltak is. Érthető.

Beckinsale-en még mindig remekül áll a szűk ruci, tulajdonképpen ez az egyetlen igazán erős látvány a filmben, a CGI-ról már nem mondhatunk el pozitívumokat, ami néha kifejezetten nevetséges szintet engedett meg magának, egyes játékokban szebb grafikával lehet találkozni, és ilyet egy főként a látványra építő filmszéria nem engedhet meg magának, illetve mégis, akkor, ha egyenesen DVD-re jönnek már ki az epizódjai.

Ez az Underworld-rész tulajdonképpen egyáltalán nem mozikba való, sem a sztorija, sem a megvalósítása nem jobb, mint egy közepes tévésorozaté, a sztori már kezd kifáradni, az árulásokból és a nagy összecsapásokból most már lassan elég lesz. Az Underworld-széria tulajdonképpen pont olyan, mint a Resident Evilé, ott is egy férj rendező teszi a feleségét a főszerepbe (bár Beckinsale és Len Wiseman idén elváltak), csak míg ott a látvány és a hangulat elviszi a balhét, bármennyire is nevetséges a forgatókönyv, az Underworld már nem látványos és nem akciódús, és nem úgy jön ki az ember róla a moziból, hogy másfél óra alatt nézett egy buta, de szórakoztató vágtát a popcorn mellé. Az Underworld most már felesleges. Ha mégis folytatódik, akkor annak már inkább a DVD a megfelelő helye.

A player szerint

  • Vérszegény vámpírakció
  • Érdektelen történet
  • Kate Beckinsale hozza, amit mindig, de a fiatal színészek rettenetesek
Player-méter
4
És ezt olvastad már?
A finn miniszterelnöknő úgy vereti a bulit egy kiszivárgott videón, hogy arra még a Szigeten is megfordultunk volna