Elindult az RTL Klub új saját gyártású sorozata, ami miatt reménykedni kezdtünk a magyar sorozatgyártás fellendülésében. Nem egy Aranyélet, de azért rendben van a Válótársak.

Jó kérdés, hogy a brutális költségvetésű RTL-széria mi is akar lenni valójában. Vígjátéksorozatnak nem lehet nevezni, mert nem sok poén akad egy epizódban, talán inkább dráma, de annak meg túl könnyű. Valahol a középúton egyensúlyozik a holland eredeti alapján készült magyar sorozat, ami miatt joggal lehet bizakodni abban, hogy több olyan hazai széria lesz, ami nem csapnivalóan pocsék.

Eddig az HBO tudta csak megvalósítani azt, amit egy ilyen jellegű produkció esetében elvárhat a néző, és ha a Válótársak nem is feltétlenül hozza egy HBO-széria minőségét, azért elég profi ahhoz, hogy akár heti programként beiktassuk a táncrendünkbe. A sztori egyébként elég egyszerű, adott három férfi (Stohl András, Scherer Péter, Lengyel Tamás), akik rövid úton egy lakásban kötnek ki, amikor feleségük lapátra teszi őket, kivéve egyiküket, Jocit, aki maga dobja ki asszonykáját (Földes Esztert), mivel túlságosan erőszakosan akar férjétől gyereket. Stohl karaktere, Bálint igazi pinamágus, felesége, Zsófi (Gubás Gabi) ezért természetesen nem dicséri meg, de Scherer Péter által megformált, neurotikus Dávidot sem veregeti vállon az asszony (Balsai Móni), amikor már nem tudja elviselni házastársa viselkedését.

Itt gondolnánk, hogy akkor jön egy rakás helyzetkomikum a három férfi együttélésének kapcsán… de nem jön. Maximum azon lehet röhögni, hogy Scherer vízforralóval mos hajat, hogy van bent egy malac, akit Csülöknek hívnak és pont. Persze lehet, hogy a maradék nyolc részben majd csak úgy dőlni fognak a poénok, de erre nem érdemes számítani, inkább a dráma felé mozdul el a mérleg nyelve, csak hát erről a drámáról sem lehet még sokat tudni. Két rész pörgött le az RTL Klubon, és még csak most jutottunk el odáig, hogy a feleségek válni akarnak (kivéve egyiküket), de a karakterek korrektül épülnek, ha a sztori különösebben nem is halad rohamléptekkel előre.

De ami a legfontosabb: az RTL igazi csöcsparádét vállalt be, ezeket a csöcsöket többnyire a szexőrült Stohl nézheti egyelőre közelről, de biztosan kapnak még a többiek is belőlük. Mi egyelőre nem panaszkodunk. Stohl öltözőben, szállodában, lakásban mászik nőkre, emailben kap félmeztelen fotót, tiszta kertévés Trónok harca, ami itt zajlik, kérem szépen! Az azonban egy kicsit fura, mennyire steril az a világ, amiben a főhősök élnek, akik egyébként Lengyel kivételével gazdagok, mindenük élére vasalt, mindenük igazi egyéniség nélküli. Kár. Egy kicsivel több kosz elfért volna.

Kifejezetten örültünk annak is, hogy ahogy azt a jobb külföldi sorozatokban már jó ideje szeretjük, akadnak egy-egy dalra összevágott drámai képsorok, amelyek ráadásul nagyon jól is lettek megvalósítva, nyúltunk is a Shazamért a jelenetek közben, mintha az életünk múlna rajta. Ilyet magyar sorozatban még nem láttunk, és milyen jó, hogy végre megtörtént! Valami gyilkos oknál fogva azonban rettenetes hangeffektekkel és zenei betétekkel illusztrálnak történéseket, ami sajnos eléggé rontja az élvezeti faktort. Bárki is tette ezt, ne tegye, könyörgöm! Ez nem valami ’80-as évekbeli sorozat a Magyar Tévéből, pedig néha esküszöm, a Szomszédok jutott eszembe a hangbetétek miatt, csak hát sehol egy Gábor Gábor-beszólás, sehol egy Lenke néni-kesergés.

A Válótársakból még bármi lehet, de az biztos, hogy ez az RTL Klub eddigi legjobb saját gyártású sorozata. Nem biztos, hogy minden héten várni fogjuk a folytatást, de ha úgy alakul, megnézzük, és tudjuk, hogy nem fogjuk megbánni. Adunk neki még 2-3 részt, mert jó színészeket bármikor szeretünk nézni a tévében.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés