Kiss Tibiék több mint fél éve készülnek a Danubia Zenekarral közös koncertjükre.

Több mint fél éve készül a Quimby és a Danubia Zenekar a március 9-i Class&Roll koncertre. Ebből már ki is találtad, hogy az MVM Dome-ban a rock and roll szimfonikus átiratokkal keveredik majd, ami viszont kevésbé egyértelmű: az együttes sosem hallott hangszerelésben szólal meg, és az élményt új vizuális koncepció teszi teljessé.

A Quimby és a Danubia Zenekar először 2018-ban dolgozott együtt, akkor a szimfonikus zenekar felkérésére szólaltak meg áthangszerelt Quimby-dalok. Mivel a közös munkában még rengeteg inspiráció és lehetőség rejlett, ezért hat év után újra közösen állnak színpadra. A március 9-i Class&Roll karmestere Balassa Krisztián lesz, a zenei átiratokat Ott Rezső zeneszerző komponálta.

„Ezen a koncerten végigutazunk a teljes Quimby palettán: az Ékszerelmére nagy slágereitől kezdve a legutóbbi nagylemezünkön hallható dalokig, nagyon sok minden el fog hangzani – meséli Varga Livius. – Lesznek olyan számok, amikhez a Danubia Zenekar apró kis hangulatokat tesz hozzá, és nagyrészt a Quimby-t halljuk, lesz, ahol szimfonikus kíséret nélkül játsszuk, és természetesen olyan is (mint például A próféta, amit én éneklek), ahol csak a klasszikus zenészek kísérnek. A koncert nagy részében azonban fuzionálni fog a két művésztársaság.

A célunk az, hogy a koncert egy gyönyörű ívű mély sóhajtás legyen. A fényre és a videotechnikára is társművészként tekintünk, erre az estére egy szinte teljesen új vizuális elképzelés születik, amely közel 400 négyzetméter ledfalon tárul a közönség elé.

Számunkra nagyon fontos koncepció, hogy minden területen ugyanolyan szabadon alkotó művészekkel dolgozunk együtt, amilyenek mi magunk vagyunk. Így lesz minden koncertünk egy igazi összművészeti esemény. Az egészet a közönség jelenléte teszi teljessé, ők zárják be a kört.”

A Class&Rollból kaphatsz egy kis előzetest is erről a folyamatosan bővülő playlistről. Ha pedig már rögtön vennéd is a jegyeket, azt itt teheted meg, további infókat pedig a Facebook eventnél találsz.

2018-ban nem csak zenei fúziót végzett a Quimby:

Az ördög magyar hangja: közös sört főzött a Quimby és a MONYO

Mi pedig természetesen ott voltunk a jeles eseményen.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez a fotó olyan, mintha az MI csinálta volna még az MI-korszak előtt

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés