Azt eddig is tudtuk, hogy készül egy új Mátrix-mozi, de arról nem volt szó, hogy az eredeti alkotók részt vesznek benne.

Már hónapok óta lehet hallani mindenféle pletykát arról, hogy milyen lesz az a bizonyos készülő Mátrix-film. Az eddigi legvalószínűbb pletyka arról szólt, hogy Morpheus fiatal éveit mutatja majd be, ami egyébként elég jó ötlet lenne, de mi mondjuk azt is megnéznénk, ha Morpheus a piros tabletta helyett a fehér dollárjeleset veszi be, aztán magán kívül pörög Ibizán. Most viszont egy olyan hír jött, amitől mindenki felvonja a szemöldökét, úgy tűnik ugyanis, hogy Wachowskiék is benne vannak egy Mátrix-projektben, amiről egyelőre nem tudni, pontosan micsoda.

A John Wick-filmek rendezője, Chad Stahelski szólta el magát egy interjúban, azt mondta, hogy nagyon boldog, mert Wachowskiék nem csak hogy egy Mátrix-valamin dolgoznak, hanem kibővítik mindazt, amit annyira szerettünk. Stahelski nem csak a Mátrix 2-3 kaszkadőreinek koordinátora volt, de ő volt Keanu Reeves kaszkadőre is az első részben, egyelőre viszont még nem hívták fel azzal, hogy térjen vissza, bár állítása szerint egyetlen telefonjukba kerülne, és ugrana is. Korábban arról volt szó, hogy a készülő Mátrix-mozihoz nem lesz köze a Wachowski-testvéreknek, de úgy tűnik, meggondolták magukat.

És ezt olvastad már?
A Zöld könyv rendezője most sört csempésztet Zac Efronnal a vietnámi háború poklába