Annyira 2018, ami Johnny Deppel történt, hogy alig hittük el.

A történet a színész meglehetősen gusztustalan válásával kezdődik, melynek során egykori felesége, Amber Heard azzal vádolta meg Deppet, hogy rendszeresen bántalmazta őt a házasságuk alatt. Aztán kiderült, hogy a sztori korántsem annyira fekete-fehér, mint amilyennek a harcos feministák látni szeretnék, hiszen Heard kisasszonyról napvilágot látott néhány igen mocskos részlet.

A bicskanyitogató történetről itt olvashatsz részletesebben:

A színész a botrányos válás idején pert indított az őt reflexből feleségverőnek nevező brit bulvármagazin, a The Sun ellen, amit végül nem rég elveszített, a Warner pedig emiatt szépen megkérte, hogy szálljon ki a Legendás állatok-franchise-ból, amiben Depp a főgonosz Grindelwaldot alakította a sorozat eddigi mindkét részében.

Ez a döntés a #MeToo legsötétebb hónapjait idézi, amikor mindenféle bizonyítási eljárás nélkül ért hátrány gyanúba kevert férfiakat.

Depp elveszített egy sajtópert, gyakorlatilag ennyi történt, nem több, a stúdió mégis azonnal nyomás alá helyezte, a színésznek pedig nem maradt más választása, mint kilépni a sorozatból.

A slusszpoént most a The Hollywood Reporter szolgáltatta, amikor megírta, hogy

hiába csak egyetlen jelenetet forgattak le eddig Deppel a Legendás állatok harmadik részének londoni munkálatain, a színésznek ki kell fizetniük a szerződés szerinti teljes gázsiját.

Ez azért nagy szó, mert az említett gázsi egy akkora összeg, amelyből kisebb stúdiók egy egész filmet le tudnának forgatni.

Egy nyolcszámjegyű (!) gázsiról beszélünk – természetesen amerikai dollárban –, ami még annál is több, amit Jude Law, vagy Eddie Redmayne kap a filmért.

A stúdió úgynevezett pay-or-play szerződést írt alá a sztárral, melynek az a lényege, hogy a színész a stúdió döntéseitől függetlenül kapja meg a fizetését. A Warnernek még akkor is fizetnie kellene, ha végül a filmet soha nem mutatnák be, akkor pedig főleg, ha lecserélik Deppet, esetleg szépen megkérik, hogy mondjon le a szerepről, ami ebben az esetben is történt.

Csattanós lezárása ez ennek a dicstelen történetnek.

És ezt olvastad már?
Az HBO a Jóbarátok után a Harry Potter-filmek sztárjainak is rendez egy osztálytalálkozót