Ha csak ennyi haszna lenne az AI-nek, már megérte!

Ez az évezred már a Szomszédok teleregény nélkül köszöntött ránk, a legalább harmincasokat viszont ma is azonnal elöntik a nosztalgikus képek, ha meghallják a Hidas Frigyes által szerzett főcímdalt, vagy valakitől hallanak egy félmondatos életbölcsességet. Nem véletlenül születik azóta is annyi Szomszédok-tematikájú mém, videó vagy akár társasjáték.

Elkészült a Szomszédok taktikai kártyajáték, vége az unalmas őszi estéknek

Janka néni hirtelen látogatásával úgy meglepi ellenfelét, hogy annak ereje és esze 2-vel csökken, viszálykeltési kedve azonban 3-mal növekszik.

OMSZédok címmel, Julcsi lovagjával készítettek balesetmegelőzési akcióvideót a mentők

Sérült gyerek, feltüzelt férfi, szirénázó mentőautó és epizódvégi bölcsesség alig negyven másodpercben.

Nagy László már több olyan videót is látott, „amiben AI segítségével képzelték el, milyen lett volna, ha az adott filmet a pasztellszínek és szimmetria szerelmese, Wes Anderson rendezi eredetileg. Volt már Harry Potter, Gyűrűk ura és Star Wars verzió is, de

mindeddig fájóan hiányzott ebből a sorból a Szomszédok teleregény wesandersonosított változata. Ezt az interneten tátongó űrt próbáltam meg betölteni ennek elkészítésével.

Íme a gyermekkorom meghatározó sorozatélményének, a hazai televíziózás zászlóshajójának AI változata. Kulka János és Ábel Anita meets Wes Anderson” – írja a néhány óra alatt tízezres nézettséget elért videója leírásában.

Az azóta Pintér Tenyaként folyamatosan alfahímparódiát alakító egykori Julcsi-lovag nem sikerült annyira jól, Jutka pedig talán jobban illene az Abigél-be, mint a Szomszédok-ba, Gábor Gábor viszont kelet-európai ügyeskedő kisvállalkozó helyett végre nagypályás gengszternek látszik, Kutya úr és erdész János közös fodrászt választott, Taki bácsi Észak-Amerikában is autentikus taxis lenne – mi pedig az Anderson-féle Szomszédok törzsnézői, ha sorozat is készülne, nem csak ez az egyperces videó.

Ez is érdekelhet:

30 éves a Szomszédok – 30 kvízkérdéssel próbálhatod ki, mennyire vagy képben

A jeles évfordulót nagy kvízzel ünnepeljük. Mennyit tudsz Takácsékról, Magenheimékről, Vágásiékról és a többiekről?

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában