Állítólag agyi orgazmust okoz az IKEA betegesen fura reklámja
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az IKEA közzétett egy 25 perces (!) reklámot, amit ép ésszel nem nagyon lehet felfogni.

Először egy szobát láthatunk, majd egy erőtlen női hang lassan elkezd motyogni arról, hogy most elmagyarázzák nekünk, hogyan alakítsuk ki a tökéletes kollégiumi lakókörnyezetet az IKEA segítségével. Néhány másodperc múlva egy kéz megmutatja, hogyan lehet tökéletesen elsimítani az ágyneműt, majd a demonstráció következik... hosszú perceken keresztül.

Hogy mi ez az egész? Aki nem élte még át az ASMR nevű jelenséget, annak nagyon nehéz elmagyarázni. Magyarul az úgynevezett autonóm szenzoros meridiánválaszról van szó, amit azok, akik képesek ennek átélésére simán csak agyi orgazmusként fordítanak. Aki képes az ilyesmire, az úgy írja le a dolgot, mint egy megnyugtató, gyengéd bizsergés, amely a tarkótól indul meg lefelé, a nyakon át, végig az egész testen, és valami hihetetlenül eufórikus élmény.

Ha rákeresel YouTube-on az ASMR betűszóra, láthatod, hogy ezeknek a videóknak szinte saját piactere van. Első pillantásra tök érthetetlen klipekről beszélünk, melyekben sokszor egyetlen ember suttog, vagy épp törölközőket hajtogat hosszú perceken keresztül, mégis több tízezres, extrém esetben milliós megtekintéssel futnak.

Szóval a jelenség létezését nehéz lenne megkérdőjelezni, bár a tudomány még nem igazán csapott le rá, hogy minden tekintetben megvizsgálja, miért megy át libabőrbe az ember, ha egy óráig lepedőhajtogatást bámul.

A lényeg, hogy most az IKEA is beszállt az ASMR-bizniszbe, te pedig végre egy igazán minőségi cuccon próbálhatod ki, hogy képes-e az agyad elmenni az ilyesmitől.

Parancsolj!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.