Angliában halottakat támasztanának fel, a bíróság pedig benne van a buliban
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Röviddel halála előtt engedélyezte egy brit bíróság egy gyógyíthatatlan rákbetegégben szenvedő, azóta elhunyt lánynak, hogy lefagyasztathassa holtestét annak reményében, hogy később felolvasztják és meggyógyítják. A döntés történelmi jelentőségű a brit joggyakorlatban.

A 14 éves lányt az anyja támogatta a rendkívüli döntésében, az apja azonban nem. Mivel a lány elvált szülei nem értettek egyet abban, hogy teljesítsék-e lányuk kérését, a legfelső bírósághoz fordultak.

A lány a neten kutakodott élete utolsó hónapjaiban, hogy miképp tartósíttathatná testét – ekkor botlott bele a kriogenikába. A kriogenika az a gyakorlat, amellyel nagyon alacsony hőmérsékleten lefagyasztják a gyógyíthatatlan betegségben elhunyt emberek holttestét.

A tinédzser arra kérte a bíróságot, hogy rendelje el: az őt támogató édesanyja legyen az egyetlen személy, aki rendelkezhet teste sorsáról. Röviddel halála előtt a bíróság engedélyezte a lány kérésének a végrehajtását, majd a holttestet az USA-ba szállították, hogy ott konzerválják. A kriogenika mellesleg igencsak vitatott eljárás,

Ha jobban megismerkednél az eljárás, akkor kukkants bele ebbe a dokumentumfilmbe:

Jelenleg csak az Egyesült Államokban és Oroszországban vannak olyan intézmények, ahol mínusz 130 Celsius-fok alatt lévő folyékony nitrogénben tartósítanak emberi testeket – a korlátlan idejű tartósírásért a lány családjának 37 ezer fontot kellett fizetnie.

(forrás: Telegraph, MTI, Daily Mail)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.